News

De vorbă cu Simona. A CÂŞTIGAT meciul cu glezna: “E OK! Asta a fost cea mai GREA zi!” Marele pericol din turul 2 de mâine

În sfîrşit, Simona Halep a debutat la Roland Garros. Parcă astea 3 zile pline, de duminică până marţi seară, au durat o veşnicie. Şi asta pentru că ne întrebam cu toţii dacă glezna...
31.05.2017 | 00:55
De vorba cu Simona A CASTIGAT meciul cu glezna E OK Asta a fost cea mai GREA zi Marele pericol din turul 2 de maine

În sfîrşit, Simona Halep a debutat la Roland Garros. Parcă astea 3 zile pline, de duminică până marţi seară, au durat o veşnicie. Şi asta pentru că ne întrebam cu toţii dacă glezna afectată la Roma va rezista.

Şi cum primul meci este mereu cel mai greu, amânarea de luni pe marţi şi semnele de întrebare cu privire la ora de disputare a jocului cu Cepelova sădeau şi mai multe gânduri şi scenarii negre în mintea noastră. De la gleznă, până la precedentul meci de la Paris, cu Stosur, de anul trecut, disputat pe parcursul a trei zile şi pierdut de Halep.

Şi chiar dacă Simo nu pune preţ pe asta, presiunea debutului a resimţit-o şi ea, inclusiv la antrenamentul de marţi, premergător partidei, în care concentrarea a crispat-o. A căutat să se refugieze cât mai rapid de pe aleele aglomerate de la Roland Garros, scuzându-se în faţa fanilor că are meci.“Nu mi-a stat gândul la amânare. Ştiam că voi juca azi, chiar dacă nu pe Chatrier, am fost anunţată că voi intra pe primul teren care se va elibera, tocmai ca să joc azi”, a dezvăluit Halep după ce a scăpat de presiunea debutului.

18817568_10213666618688676_143933168_o

Da, Simona a jucat. Iar glezna, adversarul cel mai de temut al româncei din turul 1 al Roland Garrosului i-a rezistat. “A fost puţin dificil, dar în ultimele 3-4 zile m-am antrenat normal, fără să simt dureri. Acum, după primul meci, în care am putut să alerg fără frică, mă simt mult mai încrezătoare, că nimic rău nu se va mai întâmpla.”

IMG_3409

Simo a câştigat, deocamdată, meciul său cu ligamentul rupt, dar “lupta” cu glezna nu este gata. Şi se va încheia, sperăm noi, abia pe 11 iunie, în ziua finalei.

“Prima zi, când am ajuns acasă de la Roma, a fost o zi foarte încărcată, cea mai grea din această perioadă, atunci când am aflat că am ligamentul rupt. După aceea, m-am mai liniştit, când mi s-a explicat că nu este unul din ligamentele foarte importante, că celelalte două sunt foarte puternice şi că o să-mi revin. Am făcut RMN sâmbătă, 80% este refăcut, deci nu am motive să fiu îngrijorată pentru Roland Garros”, povesteşte Simona.

IMG_3374

Cât despre partida în sine cu Cepelova, numărul 4 mondial nu a avut motive de îngrijorare. Doar meciul pierdut la un alt Grand Slam cu slovaca i-a adus puţină crispare, nu şi jocul adversarei de azi de pe zgura pariziană: “M-am gândit un pic la meciul de la Wimbledon, dar nu mi-a fost teamă. Am intrat să joc şi să câştig! Atât!”

După Jana vine Tatjana, în turul 2!

Ce urmează pentru Halep, acum, odată cu bifarea unei victorii lejere la debut? Un meci joi, în turul 2, ce pare şi mai uşor, dar poate fi foarte “tricky”. Maria Tatjana, din Germania, locul 102 mondial, are un stil de joc neobişnuit, iar Simona este conştientă de ce o aşteaptă: “Nu am mai jucat contra ei de la juniori. Ţin minte că are ruperi de ritm, foloseşte foarte mult sliceul, nu-mi va fi uşor. Dar atâta timp cât sunt ok şi pot alerga, am încredere că pot să-mi fac jocul şi să mi-l impun.”

halepppppppppppppppp

“Nu ştiu dacă e un avantaj sau dezavantaj pentru mine că joc împotriva unei necunoscute. Privesc totul ca pe un nou meci de Grand Slam, adică unul foarte greu. Eu aşa văd lucrurile. E o provocare, pentru că nu am jucat contra ei în circuitul WTA. Cred că sunt pregătită şi voi da totul ca să câştig.”

“Favorită să câştig Roland Garrosul? Şi dacă nu m-aş fi accidentat, tot nu eram favorită”

Şi totuşi, a visa la Roland Garros e o presiune. Pe care Simona o evită însă inteligent, ori de câte ori este întrebată despre asta: Nu simt şi nu am nicio presiune, apropos de ce cred specialiştii, că eu sunt favorită la câştigarea Roland Garrosului. Iau fiecare meci în parte şi nu mă gândesc la nimic altceva, decât să îl câştig. Presiunea mea e una pozitivă acum. Bineînţeles că am aşteptări de la mine, dar şi dacă nu mă accidentam, tot nu eram favorită la Roland Garros. Sunt pregătită şi fizic şi mental să joc un tenis bun în fiecare meci şi să-l câştig! Ăsta e ţelul meu.”

Totuşi, la finalul dialogului, îi lansăm o provocare, pe post de rămăşag. Să facem câte o poză după fiecare meci de la Paris, dar nu mai puţin de 7! Simona zâmbeşte obosită: “Hai să o facem!”

Una s-a dus. Au mai rămas 6! HAIDE!