Life

Simona Florescu, fosta soție a lui Ion Dichiseanu, devastată de durere: “Dichi a murit în brațele Ioanei”

Simona Florescu, fosta soție a lui Ion Dichiseanu, este devastată după moartea bărbatului cu care a fost căsătorită și cu care are o fiică, pe Ioana.
20.05.2021 | 15:50
Simona Florescu fosta sotie a lui Ion Dichiseanu devastata de durere Dichi a murit in bratele Ioanei
Simona Florescu, devastată după moartea lui Ion Dichiseanu.Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Actorul Ion Dichiseanu a murit, astăzi, 20 mai, la 87 de ani. Era internat în Spitalul Floreasca din București, de mai multe luni, iar familia sa a sperat, până în ultima clipă, la o minune. Simona Florescu, fosta soție a actorului, și fiica sa, Ioana, i-au fost alături și s-au rugat să se vindece până în ultimul moment.

FANATIK a contactat-o pe Simona Florescu, la scurt timp de la moartea actorului și, plângând în hohote, ne-a dezvăluit că, de ieri, Dichi, așa cum îi spunea, a început să se simtă rău. La câteva ore, a încetat din viață în brațele fiicei sale, Ioana, care a ținut să-i fie aproape până în ultima clipă.

ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu a murit în brațele fiicei sale, Ioana

“A murit în bratele Ioanei, asa cum și-a dorit să se întâmple, să-i fie alături. A murit la ora 3 (n.r.- ora 15.00), atunci s-a constatat decesul. Nu ne vine să credem, se simțea mai bine până ieri. Chiar făcusem demersuri să îl ducem în Turcia, făcusem analize… De ieri se simțea mai rău, s-a decompensat și, după 4 luni în spital, a murit.”, a spus Simona Florescu, în exclusivitate, pentru FANATIK. 

Deși a divorțat de Ion Dichiseanu, în 2008, după 22 de ani de căsnicie, Simona Florescu (52 ani) a rămas bună prietenă cu actorul, de dragul unicei fiicei și al nepoatei lor, iar moartea fostului partener de viață i-a făcut inima bucăți.

ADVERTISEMENT

“Am sperat până în ultimul moment, credeam că, totuși, se va recupera, dar organismul lui nu a mai avut putere să lupte. Acum tot greu cade pe Ioana și pe Adi, cu toate formalitățile… Nu pot să spun cât suferim cu toții.”, ne-a spus Simona Florescu, plângând.

Ion Dichiseanu, diagnosticat greșit?

În urmă cu câteva zile, Ioana Dichiseanu ne-a dezvăluit că, inițial, problemele de sănătate ale lui Ion Dichiseanu au fost diagnosticate eronat, lucru care a făcut, printre altele, ca starea lui de sănătate să se agraveze.

ADVERTISEMENT

”La clinica privată i s-a pus diagnosticul de tumoră, spuneau că e inoperabilă. Eu le-am cerut să nu îi zică nimic lui, știam doar eu. Am mers la Floreasca, iar acolo medicii, după analize, după imagistică, după toate lucrurile pe care le-au făcut să afle ce are, ne-au spus că nu e vorba de vreo tumoră, că e o pleurezie și l-au tratat cum trebuie.

Avea și acea infecție, dar s-a rezolvat până la urmă. Probabil că dacă i s-ar fi făcut acea bronhoscopie nu ar fi avut nici infecția, nu ar fi luat bacteria aceea”, spunea, în exclusivitate, pentru FANATIK, Ioana Dichiseanu.

ADVERTISEMENT

Cu câteva zile înainte să moară, Ion Dichiseanu a cerut să fie externat

Tot fiica marelui actor povestea, pentru FANATIK, că Ion Dichiseanu voia să fie externat cât mai repede.

ADVERTISEMENT

”Tata, ultima oară când am vorbit cu el, mi-a spus că vrea să vină cât mai repede acasă. Recuperarea depinde și de el, dar trebuie să mai avem răbdare, nu știm cât va trebui să mai așteptăm. Oricum, e mai bine acum. Nu putem vorbi prea des cu el din cauza restricțiilor, dar se simte mai bine”,  spunea, optimistă, Ioana Dichiseanu, în urmă cu câteva zile.

Ion Dichiseanu, un mare actor al României

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933, în Adjud, și a devenit un cunoscut actor de film, radio, scenă, televiziune și voce și scriitor român.

A absolvit IATC, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959 și a devenit cunoscut pentru roluri din filme precum „Tunelul” (regia Francisc Munteanu, 1979), „Bătălie pentru Roma” (regia Robert Siodmak, 1968), „Trandafirul galben” (regia Doru Năstase, 1981), dar mai ales pentru personajul Pierre Vaillant din serialul de un succes incontestabil „Toate pânzele sus”, regizat de Mircea Mureşan în 1976. VEZI AICI mai multe detalii despre cariera sa!