Life

Simona Gherghe a ajuns de urgență la spital din cauza pastilelor pentru slăbit: „Mi-au dezechilibrat organismul”

27.05.2020 | 11:23
Simona Gherghe a ajuns de urgenta la spital din cauza pastilelor pentru slabit Miau dezechilibrat organismul
ADVERTISEMENT

Având în vedere că lunile petrecute în izolare la domiciliu ne-au împiedicat să facem mișcare și au început să-și spună cuvântul asupra organismului nostru, nu puțini sunt cei care iau în calcul să apeleze la pastile pentru slăbit, din dorința de a avea cât mai curând o siluetă de invidiat. Simona Gherghe a simțit, însă, pe propria piele efectele unei astfel de decizii și a decis să dezvăluie cu lux de amănunte această experiență traumatizantă, în speranța că povestea ei va fi o lecție prețioasă pentru tinerele care se confruntă cu probleme de greutate.

Simona Gherghe a avut probleme de sănătate din cauza pastilelor pentru slăbit

Învitată în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, fosta prezentatoare TV a povestit că a început să acuze dureri cumplite de cap la scurt timp după administrarea pilulelor cumpărate de la o farmacie din Capitală. Cum situația i se agrava și niciun tratament nu părea să dea roade, frumoasa blondină a mers de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

În urma unor investigații amănunțite, medicii au constatat că tensiunea era inexplicabil de mare. Practic, în orice moment risca să sufere un atac cerebral care i-ar fi putut fi fatal. Chiar și acum, când au trecut câțiva ani buni de la episodul cu pricina, își reproșează că nu s-a gândit de două ori înainte să își administreze acele pastile pentru slăbit.

Calvarul prin care a trecut fosta prezentatoare TV

Aș vrea să fac precizarea că e o poveste de acum mulți ani. Cu mintea de acum, mi-aș da două palme. Eu niciodată nu am fost un om supraponderal. M-am întors dintr-o vacanță și am simțit că mă îngrășasem puțin.

ADVERTISEMENT

Erau 2-3 kilograme în plus, aveam 52 de kilograme. Și am zis să văd ce pot face, mergeam la sală, făceam sport, mi-am dat interesul. Am ajuns într-o farmacie, nu cu scopul de a-mi cumpăra pastile pentru slăbit, dar sunt unele firme care cumpără inclusiv plasarea produselor lor în farmacii. Sunt vizibile acolo, sub ochii cumpărătorului.

Mi-au aruncat privirea spre acele pastile și am întrebat-o pe farmacistă ce e cu ele. Mi-a spus că au mai luat și alte cliente și că au fost foarte mulțumite, mi-a spus că sunt doar pe bază de plante.

ADVERTISEMENT

Faptul că eu le-am cumpărat dintr-o farmacie pentru mine a fost o garanție, m-am gândit că în farmacie nu îți intră orice produs. Am luat acele pastile 10 zile. După o săptămână am slăbit 7 kilograme. Ajunsesem la 45 de kilograme. Stilista mea mi-a spus într-o zi să nu mai slăbesc pentru că nu mai încăpeam în nicio măsură, nici în XS.

Nu mai aveam poftă de mâncare, îmi era foarte sete și după vreo 4-5 zile au început niște dureri îngrozitoare de cap. Am crezut că o fi vreo migrenă, dar durerea nu ceda cu nimic, cu niciun medicament.

ADVERTISEMENT

Țin minte că dormeam și simțeam durerea în somn. Când pășeam, simțeam că-mi dă cineva cu un baros în tâmplă. Durerea de cap m-a ținut până m-am dus la spital. Mi-au luat tensiunea.

Eu am o tensiune în jur de 11 cu 6. Se spune că e tensiune de aviator, deci foarte mică. Iar medicul care mi-a luat atunci tensiunea s-a speriat, aveam 16 cu 10. E mare chiar și pentru cineva care suferă de hipertensiune.

Aceste pastile inofensive pe bază de plante mi-au dezechilibrat tot organismul. Urmările au fost foarte lungi, eu m-am chinuit vreo 6 luni să reușesc să-mi stabilizez tensiunea. Am luat aceleași medicamente pe care le ia tatăl meu, care e hipertensiv”.

ADVERTISEMENT