Life

Simona Gherghe este alături de Ucraina. Mesaj foarte emoționant: “E atât de fragil ce avem”

Simona Gherghe este alături de Ucraina, după ce a fost invadată de Rusia în dimineața zilei de joi. Prezentatoarea de la Mireasa a postat un mesaj emoționant pe rețelele sociale.
24.02.2022 | 23:56
Simona Gherghe este alaturi de Ucraina Mesaj foarte emotionant E atat de fragil ce avem
Simona Gherghe, alături de Ucraina. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Simona Gherghe a transmis un mesaj pe rețelele sociale, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Multe vedete din showbiz au fost afectate de ce se întâmplă în țara vecină.

Prezentatoarea de la Mireasa a scris un text emoționant legat de situația din Ucraina. Vedeta își amintește de momentele în care o întreba pe bunica ei despre cum era războiul, iar aceasta îi răspundea că nu mai știe.

ADVERTISEMENT

Aceasta și-a dat seama că, de fapt, bunica ei încerca să-și reprime amintirile dureroase și să profite de liniștea din prezent. Blondina realizează cât de afectați sunt locuitorii Ucrainei în aceste momente.

Simona Gherghe este alături de Ucraina

Simona Gherghe este afectată de situația din Ucraina, după ce Rusia a invadat țara vecină în dimineața zilei de 24 februarie.

ADVERTISEMENT

Prezentatoarea de la Antena 1 speră ca totul să fie bine și îi îndeamnă pe oameni să aprecieze tihna și liniștea de acum, pentru că înseamnă mare lucru.

Totodată, Simona Gherghe îi sfătuiește pe cei care o urmăresc să se roage pentru oamenii care fug din Ucraina de teama războiului, încercând să se adăpostească.

ADVERTISEMENT

“De fiecare dată când o întrebam pe mamaie cum a trăit ea războiul, își muta privirea fix, undeva în zare. ‘Nu mai știu… a trecut prea mult timp’. De fapt, erau amintiri reprimate, lucruri pe care nu voia să le aducă în prezentul ei tihnit.

E o după-amiază caldă de sfârșit de februarie, e soare, sunt și câțiva nori pe cer. La câteva sute se kilometri de tihna asta a noastră, o mama face bagajele, or să plece undeva, oriunde, dar nu știe unde.

ADVERTISEMENT

Tot ce știe acum e că-și va lua copiii de mână și viața-n câteva sacoșe și va fugi. Câțiva bătrâni cu măști pe față stau la o coada infernală, într-un supermarket în care nu se aude decât zgomotul sacadat al caselor de marcat.

Își fac provizii pentru ce e mai rău. Un bărbat gonește pe drumul către granița să-și scoată familia din țară. La ei nu e soare. E o după-amiază mohorâtă de sfârșit de iarnă. E prima zi de război. Prima zi dintr-o viață în care nu e sigură decât noaptea ce vine…

E atât de fragil ce avem… Tihna, cerul senin, liniștea, acasă. Să le prețuim și să nu lăsăm frica să se lăfăie peste ele! Și să ne rugăm pentru mamele și copiii din Ucraina, pentru bunicii, tații și tinerii care sunt blocați într-un război care nu este al lor, ci al unei lumi cu chip monstruos.”, a scris Simona Gherghe pe Facebook.

Ce se întâmplă în Ucraina

În dimineața zilei de 24 februarie, Vladimir Putina a decis lansarea unei operațiuni militare în estul Ucrainei. Președintele a declarat că Rusia urmărește “demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei.

La puțin timp după anunțul liderului rus, Ucraina a fost atacată de la nord, din Belarus, din est și din sud. Atacurile au făcut deja mii de victime.

Locuitorii Ucrainei sunt disperați și încearcă să treacă granița, de teama războiului. Cei mai mulți au decis să plece și să-și lase în urmă viața și familiile pentru a se adăposti.

O ucraineancă și-a luat copilul, documentele și o valiză cu câteva lucruri, lăsând totul în urmă în țara natală, și a venit în România pe jos. 

Femeia a mai spus că este căsătorită cu un român, motiv pentru care a ales să se refugieze aici. Aceasta și-a lăsat mașina acasă, considerând că ar ajunge mai repede pe jos, potrivit Antena 3. Nu știe dacă se va mai întoarce vreodată în locul natal.

“Este panică mare pentru că toată lumea vrea să plece de acolo. E aglomerație mare la vamă.

E normal că lumea e panicată, toți au familii, copii. Am lăsat mașina acasă, am trecut pe jos, nu pot să stau atât cu copilul.

Mă așteaptă soțul în România. Sunt stresată, mi-am lăsat familie, mi-am lăsat tot acolo. Nu mi-am luat nimic în afară de documente și copil.”, a declarat femeia pentru sursa citată.

La granițele Ucrainei s-au format cozi interminabile de mașini, pentru că oamenii nu au altă variantă decât aceea de a-și părăsi țara, de teama ce li s-ar putea întâmpla în contextul războiului.

ADVERTISEMENT