Sport

Discursul sincer al Simonei Halep: „Mă gândeam că sunt aproape de final”. Ce obiectiv și-a fixat pentru noul sezon

Sportiva noastră a făcut dezvăluiri emoționante înaintea debutului în noul sezon. Deși anul trecut se gândea la retragere, acum pare mai motivată ca oricând să revină în Top 10 WTA.
03.01.2022 | 13:54
Discursul sincer al Simonei Halep Ma gandeam ca sunt aproape de final Ce obiectiv sia fixat pentru noul sezon
ADVERTISEMENT

Deși recunoaște că accidentarea și parcursul modest din ultima parte a sezonului trecut au făcut-o să creadă că momentul retragerii se apropie cu pași repezi, acum Simona Halep are un singur gând – să ajungă din nou în elita tenisului mondial – și toate motivele să fie optimistă. Noul sezon ia startul chiar în această săptămână, la Melbourne Summer Set 1, prima competiție premergătoare pentru Australian Open.

Simona Halep nu are de gând să se retragă. Revenirea în Top 10 WTA, principalul obiectiv pentru noul sezon

Mă gândeam că sunt aproape de final, dar după pregătirea din presezon și având în vedere cum mă simt acum, simt că mai pot juca câțiva ani. Soțul mă sprijină, la fel și familia. Echipa spune că sunt suficient de bună pentru a concura în continuare, așa că nu mă gândesc încă la retragere.

ADVERTISEMENT

Vreau să mă bucur de tenis și să dau tot ce am mai bun. Să revin în Top 10 WTA, acesta este principalul obiectiv. De fapt, e singurul. Restul va fi un bonus, dar mă concentrez pe revenirea în Top 10.

În timpul antrenamentelor sunt foarte bună, câștig seturi. Mă antrenez mai mult decât ar fi normal. Stau 2 ore pe teren, ceea ce în trecut era greu.

ADVERTISEMENT

În această etapă văd tenisul diferit. Mă bucur mai mult și sunt mai relaxată. Nu mai pun presiune pe mine și vreau să fie așa și în timpul meciurilor”, a dezvăluit sportiva noastră în interviul acordat recent pentru site-ul oficial al WTA.

Concurență mare în 2022: „Sunt mai multe tinere care au puterea de a câștiga turneele importante”

Prefațând sezonul care stă să înceapă, fostul lider mondial a avut numai cuvinte de laudă la adresa rivalelor din circuit și a recunoscut că se așteaptă la o luptă acerbă în noul sezon. Cu atât mai mult cu cât sportul alb a evoluat enorm față de anul în care aceasta ajungea  pentru prima dată în fruntea clasamentului și egala performanța istorică a lui Ilie Năstase.

ADVERTISEMENT

După Melbourne Summer Set 1 și Sydney Tennis Classic WTA, urmează primul turneu de Grand Slam al anului, programat în perioada 17-30 ianuarie, la Melbourne. În 2021, Simona Halep a încheiat sezonul trecut pe poziția a 20-a, bifând astfel cea mai slabă clasare din ultimii 7 ani.

Concurența e diferită față de acum 5 ani. Este mai deschisă și sunt mai multe tinere care au puterea de a câștiga turneele importante. E foarte greu de fiecare dată, indiferent dacă joci în turul 1, turul 2 sau în semifinale.

ADVERTISEMENT

E un lucru bun pentru tenis. Anul acesta va fi interesant și abia aștept să văd dacă pot face față. Să văd cât de bună mai pot să fiu, câte meciuri mai pot să câștig.

Sunt motivată să dau tot ce am mai bun în fiecare zi. Încă mă bucur de tenis și de competiții și încă îmi doresc mai mult de la mine însămi.

Am o echipă bună și un număr de oameni frumoși în jurul meu. Ei sunt motivația mea. Nu am un singur lucru care mă motivează, cum ar fi un turneu anume sau un rezultat” a conchis sportiva din Constanța.

ADVERTISEMENT