Halep, a 24-a săptămână ca lider WTA! Ana Bogdan urcă spectaculos

Gabriel Esanu    Ionut Neamţu   
in Stiri sportive
16/04/2018, 10:30
Halep, a 24-a săptămână ca lider WTA! Ana Bogdan urcă spectaculos

Simona Halep conduce clasamentul WTA cu 8140 de puncte, urmată de Caroline Wozniacki, 6790, şi Garbine Muguruza, 6065. Svitolina şi Ostapenko vin în completarea top 5. De altfel, singura modificare în top 20 este urcarea Elisei Mertens trei poziţii, până pe 17.

Simona Halep este la a 24-a săptămână ca lider mondial şi ocupă locul 14 în istorie la acest capitol. Se apropie de a 13-a clasată, Dinara Safina, care a petrecut 25 de săptămâni pe primul loc. Simona va fi sigur pe prima poziţie încă minimum patru săptămâni, până pe 14 mai, după ce se încheie turneului de la Madrid, deci va trece peste rusoaică în curând.

Sorana Cîrstea este a doua româncă din ierarhia WTA, pe locul 34, urmată de Irina Begu, 38, şi Mihaela Buzărnescu, 40. Toate îşi menţin poziţiile de săptămâna trecută. Monica Niculescu urcă un loc, pe 64, iar Ana Bogdan are o nouă ascensiune importantă, zece locuri, până pe

Simona Halep rămâne pe locul 2 în clasamentul WTA Race

De asemenea, a fost o săptămână excelentă şi pentru Irina Bara, finalistă la un turneu ITF disputat în Florida. A urcat 19 poziţii, până pe 151. Cadanţu este pe 170, Dulgheru pe 179, iar Jaqueline Cristian rămâne aproape de top 200, pe 203.

În clasamentul Race, Simona Halep rămâne pe locul 2, cu 2385 de puncte, iar Caroline Wozniacki este lider, cu 2760. Kerber este pe 3, urmată de Svitolina, Kvitova şi Osaka. Elise Mertens, învingătoarea de la Lugano, urcă trei poziţii, până pe locul 7, iar Muguruza pierde un loc şi cade pe opt, ultimul care ar asigura prezenţa la Turneul Campioanelor.

Ştirea MOMENTULUI

Kylian Mbappe dedică victoria tuturor francezilor: “Suntem mândri că i-am făcut fericiţi”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.