Sporturi

Simona Halep a acordat un interviu pentru L’Equipe chiar înainte de Roland Garros 2019! Românca le-a mărturisit francezilor ce detestă: “Nu-mi place deloc”

25.05.2019 | 12:45
Simona Halep a acordat un interviu pentru LEquipe chiar inainte de Roland Garros 2019 Romanca lea marturisit francezilor ce detesta Numi place deloc

Simona Halep, campioana din 2018 de la Roland Garros, se află de marţi la Paris, acolo unde s-a antrenat şi a acordat interviuri. Printre întâlnirile cu jurnaliştii, românca a strecurat şi o discuţie amplă cu francezii de la L’Equipe, în care a vorbit pe larg despre condiţia ei fizică, dar şi despre cât de mult detestă antrenamentele pentru îmbunătăţirea acesteia.

Simona Halep a vorbit cu francezii de la L’Equipe

Deşi are un fizic impresionant, în ciuda faptului că este scundă, Simona detestă pregătirea specifică, însă ştie că altfel nu se poate. “Nu îmi place deloc! Dar ştiu că nu se poate altfel, chiar dacă exerciţiile repetitive mă plictisesc. Eu iubesc tenisul pentru că, la fiecare punct, se petrece ceva neaşteptat. Dacă fug mai mult de 40-45 de minute, o iau razna, trebuie să stea cineva cu mine, să mă ţină de vorbă. E clar, nu voi putea participa niciodată la un maraton precum Amelie Mauresmo”, a spus Simona Halep pentru sursa citată.

Chiar dacă nu-i place să petreacă prea mult timp în sala de forţă, Simona mărturiseşte că pe teren îi plac raliurile antrenante. “E adevărat, prefer schimburile lungi, se potrivesc cu stilul meu. La Melbourne anul trecut, contra lui Angelique Kerber, am avut un schimb de cel puţin 25 de lovituri, iar jocul meu a crescut cu fiecare minge. Am o constituţie robustă, am picioarele puternice ca tatăl meu, Stere, care a jucat fotbal. Semăn foarte mult şi cu Gheorghe Hagi, sunt mică de statură, dar cu picioare puternice. Iar Hagi dădea totul pe teren. Este unul din punctele mele forte şi mă descurc aşa fără efort. Am picioare puternice, dar sunt şi uşoară. Cântăresc 61-62 de kg, o greutate stabilă de 10 ani”, a mai spus Simona.

Simona Halep
Simona Halep a acordat un interviu pentru L’Equipe chiar înainte de Roland Garros 2019

Simona Halep, recunoscută în întreaga lume drept o luptătoare incredibilă

Simona a vorbit şi despre finala de infarct de la Australian Open 2018, atunci când a pierdut la doar câteva puncte în faţa Carolinei Wozniacki. “Mi-am atins limitele atunci. M-am speriat chiar. Apoi am încercat să gestionez mai bine pauza dintre două puncte. Nu practic yoga, nu sunt atrasă de meditaţie sau alte tehnici. Dar gândesc într-un fel atunci când mă aşez pe scaun ca să rămân cu o prospeţime mentală. Am triumfat aici, am fost numărul 1 în lume, tot ceea ce realizez de acum înainte e un bonus. Nu îmi impun anumite obiective. Încerc să descopăr şi alte lucruri, vizitez acum oraşele unde am turnee, mă plimb prin parcuri, merg la cumpărături. Am început să privesc tenisul diferit şi acum îmi place mai mult. Dar nu e simplu, pentru că firea mea este să mă concentrez total asupra a ceea ce am de făcut şi să uit de orice altceva”, a încheiat Simona.