Simona Halep

Simona Halep a ajuns exemplu negativ în circuitul WTA: ”Ce facem când își angajează un antrenor de top care îi câștigă meciurile?””

02.03.2020 | 11:00
Simona Halep a ajuns exemplu negativ in circuitul WTA Ce facem cand isi angajeaza un antrenor de top care ii castiga meciurile
ADVERTISEMENT

Simona Halep a ajuns exemplu negativ în circuitul WTA, după ce o fostă jucătoare britanică a criticat noua regulă din tenisul feminin în care antrenorii au voie să ofere indicații din tribună.

Simona Halep a ajuns exemplu negativ în circuitul WTA: ”Sunt până la moarte împotriva ei!”

”Mi se pare că au luat-o într-o direcție complet greșită! Sunt până la moarte împotriva ei! Cred că este cea mai proastă decizie din istoria tenisului feminin. Este complet incorect”, a declarat Samantha Smith, conform ziare.com.

ADVERTISEMENT

”Ce facem când Simona Halep își permite un antrenor de top precum Darren Cahill, care îi câștigă meciurile în mod regulat în circuit?”, a spus fosta jucătoare britanică, care a dat-o ca exemplu negativ pe Simona Halep după decizia WTA.

”Este nedrept, complet nedrept!”

”Ce facem când ea dă peste o jucătoare venită din calificări, care nu are banii necesari să aibă un antrenor? Este nedrept, complet nedrept! De ce au adus așa ceva în jocul nostru?!”, a încheiat Samantha Smith.

ADVERTISEMENT

WTA a hotărât că antrenorii vor putea da sfaturi jucătoarelor în timpul meciurilor din circuit. Practica a fost testată la două turnee din luna februarie și va fi permisă pentru tot restul sezonului la competițiile din categoriile International și Premier.

Cahill a salutat decizia WTA

Decizia vine la un an și jumătate de la finala US Open din 2018, când Serena Williams a pierdut în fața niponei Naomi Osaka. Începând cu setul secund, sportiva americană a avut un conflict cu arbitrul Carlos Ramos, care i-a dat trei avertismente și o penalizare de un game din cauza discuțiilor cu antrenorul Patrick Mouratoglou.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, a salutat decizia luată de șefii tenisului feminin. Australianul consideră că această regulă  nu va face decât să contribuie la evoluția tenisului.

Pentru Halep urmează Indian Wells și Miami

Jucătoarea de tenis Simona Halep, care a renunțat săptămâna trecută la participarea la turneul de la Doha, rămâne pe locul 2 în clasamentul WTA. Ea a beneficiat de eliminarea prematură a cehoaicei Karolina Pliskova la competiția din Qatar și astfel și-a păstrat poziția de săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Pentru Simona Halep vor urma cele două mari turnee de categorie Premier Mandatory de Statele Unite ale Americii. Primul va avea loc la Indian Wells, între 11 și 22 martie, iar cel de-al doilea la Miami, între 24 martie și 4 aprilie.

ADVERTISEMENT
Tags: