Sporturi

Simona Halep a ajuns la Wuhan. Ce cadou i-au oferit chinezii

20.09.2018 | 12:44
Simona Halep a ajuns la Wuhan Ce cadou iau oferit chinezii

Simona Halep a ajuns la Wuhan, acolo unde va juca săptămâna viitoare în primul turneu asiatic din 2018. Este vorba despre o competiție din categoria Premier 5, la care românca este nelipsită în ultimii ani. Românca a fost întâmpinată așa cum se cuvine în China, cu un cadou special din partea șefilor de la hotelul la care a ales să se cazeze, Hilton Wuhan Optics Valley. O fană a Simonei din China a făcut poze la eveniment și le-a postat pe Twitter, la adresa RitaringRain@RingRita.

Simona Halep a fost întâmpinată cu un uriaș buchet de flori, dar și cu un al doilea aranjament floral, ceva mai special. Chinezii au pus mai mulți trandafiri albi într-o cutie, în care au poziționat și câțiva roșii, pentru a scrie “RG”, inițialele de la Roland Garros, turneul de Grand Slam pe care Simona Halep l-a câștigat în 2018, primul trofeu major în cariera româncei.

Simona Halep, cadou special la Wuhan! Revine după o lungă vacanță!

Simona Halep, foto la Wuhan. A arătat cadoul primit de la chinezi
Simona Halep a primit de la chinezi, la Wuhan, un cadou care să îi amintească de titlul la Roland Garros

Simona Halep este una dintre jucătoarele care au avut printre cele mai lungi vacanțe dintre sportivele de top din WTA. Eliminată încă din primul tur la US Open 2018, Simona nu a jucat încă niciun meci în luna septembrie. A decis să nu meargă la nicio competiţie în această săptămână, deşi câteva dintre rivalele ei, printre care Caroline Wozniacki, Caroline Garcia şi Naomi Osaka, au decis să participe la Tokyo.

În schimb, Simona Halep nu putea să lipsească de la Wuhan, unde este prezentă pentru a cincea oară consecutiv. Totuşi, rezultatele ei la turneul din China sunt destul de modeste. Cea mai bună performanţă a venit în 2016, când Simona mergea până în semifinale, dar era eliminată de Petra Kvitova la capătul unei partide în care câştiga doar trei game-uri.

Puține rezultate notabile pentru Simona Halep la Wuhan! Fără puncte de apărat

Cu excepția acelui 2016, Simona Halep a mai reușit să câștige un singur meci la Wuhan! O învingea în 2015 pe Anastasia Pavlyuchenkova, pentru ca apoi să fie învinsă de Johanna Konta. În 2014 și 2017, Simona era învinsă încă de la primul meci disputat, de Garbine Muguruza, respectiv Daria Kasatkina. Anul trecut, când ceda în fața rusoaicei, Halep intra în competiție din postura de cap de serie doi. În 2018 va fi în premieră favorită numărul 1 a întrecerii.

Eliminarea rapidă de anul trecut înseamnă că Simona Halep nu are puncte de apărat la Wuhan. Astfel, avansul în fruntea clasamentului WTA nu îi este pus în pericol. În cazul în care va reuși să se impună în primul turneu asiatic, Simona Halep și-ar mări zestrea cu nu mai puțin de 900 de puncte, atâtea cât se acordă învingătoarei.