Simona Halep

Simona Halep a ajuns să regrete o decizie luată la nervi! De atunci au început problemele ei fizice

13.05.2021 | 00:44
Simona Halep a ajuns sa regrete o decizie luata la nervi De atunci au inceput problemele ei fizice
ADVERTISEMENT

Simona Halep a suferit o accidentare gravă în partida din turul 2 de la Roma, cu Angelique Kerber. A fost nevoită să abandoneze, iar Roland Garros este în pericol. 2021 este un an de coşmar pentru jucătoarea din România.

Conform primelor informaţii, oferite chiar de Simona Halep, ar fi vorba de o ruptură la gamba stângă. Recuperarea pentru Roland Garros se anunţă o adevărată luptă contra cronometru.

ADVERTISEMENT

Este a treia accidentare pe care o suferă Simona Halep în 2021, deşi nu am ajuns încă nici la jumătatea sezonului. A avut probleme la spate în Australia, apoi dureri la umăr, iar acum ruptură la gambă. Unii specialişti sunt sceptici în privinţa şanselor ei de a mai reveni la forma pe care a arătat-o în trecut.

Simona Halep, şir nesfârşit de accidentări în 2021. Probleme la spate, apoi dureri la umăr şi acum a făcut ruptură la gambă

Simona Halep împlineşte 30 de ani în septembrie, iar această serie de accidentări îi pune în pericol cariera. Un pic cam devreme, totuşi. Chiar dacă vorbim despre un sport foarte solicitant şi de un ritm absolut infernal în circuitul WTA.

ADVERTISEMENT

Cert este că toate aceste accidentări vorbesc şi despre forma fizică a Simonei Halep. Care nu mai este la cel mai înalt nivel în circuitul feminin. Aşa cum a fost ani în şir, în care românca îşi domina clar adversarele.

Această perioadă dificilă din punct de vedere fizic readuce în discuţie o decizie surprinzătoare pe care Simona Halep o lua la începutul lui 2020. L-a dat afară pe Teo Cercel, nemulţumită de nivelul de pregătire pe care îl avea la acel moment.

ADVERTISEMENT

Simona Halep l-a chemat pe Cahill pentru a-l critica pe Teo Cercel. Apoi şi-a concediat preparatorul fizic

Primul meci pentru Halep în 2020 a avut loc la Adelaide, contra lui Ajla Tomljanovic. După ce a pierdut două game-uri consecutiv în primul set, Simona l-a chemat pe Darren Cahill. Era 5-4 pentru ea. Dar jucătoarea din Constanţa nu s-a concentrat prea mult pe planurile tactice expuse de australian.

Simona Halep îl chemase cu alte gânduri pe Cahill. “Să îi spui lui Teo că am obosit”, l-a însărcinat Halep pe Cahill. Australianul a încercat să ignore momentul. Dar planurile campioanei de la Wimbledon erau cât se poate de serioase. Şi au fost anunţate în exclusivitate de FANATIK la vremea respectivă. Teo Cercel a fost demis!

ADVERTISEMENT

Decizia a fost una şocantă la vremea respectivă. Cercel era cel mai vechi colaborator din staff-ul Simonei Halep. Era în echipă din 2013, anul în care Halep şi-a început ascensiunea în prima sută mondială. Iar Simona chiar a dominat circuitul cu pregătirea sa fizică.

Simona Halep a ales să lase vacant postul de preparator fizic în staff-ul ei. Decizia s-a dovedit falimentară

Nivelul fizic la care era Simona Halep la începutul lui 2020 era oricum unul destul de bun. S-a dovedit la Dubai, unde românca a câştigat o finală epuizantă cu Elena Rybakina, o jucătoare tânără şi foarte puternică.

A început apoi pandemia de coronavirus şi o pauză destul de lungă. În care Simona Halep s-a pregătit fără să aibă un preparator fizic angajat full time. Titlurile de la Praga şi de la Roma au dat senzaţia că totul este ok Dar primele semne de întrebare au venit după Roland Garros. Unde Simona a fost dominată copios de Iga Swiatek.

Un semnal de alarmă pe care românca l-a ignorat. Şi a lăsat în continuare vacant postul de preparator fizic în staff-ul său. O strategie care s-a dovedit falimentară, dacă analizăm toate problemele pe care le-a întâmpinat în 2021.

Teo Cercel a început să lucreze cu Sorana Cîrstea. Iar aceasta a câştigat primul trofeu WTA după o pauză de 13 ani

După despărţirea de Simona Halep, Teo Cercel a început o colaborare cu Sorana Cîrstea. O jucătoare care a avut unele probleme de greutate în trecut. Dar în prezent este într-o formă fizică foarte bună.

Sorana este singura jucătoare din România care a câştigat un titlu WTA în 2021, cel de la Istanbul. Primul pentru ea după o pauză de 13 ani!

 

ADVERTISEMENT