Sporturi

Simona Halep a anunţat cu cine joacă la dublu mixt la Olimpiadă: “Mi-e drag de el!”

04.12.2018 | 12:30
Simona Halep a anuntat cu cine joaca la dublu mixt la Olimpiada Mie drag de el

Cu cine va juca Simona Halep la dublu mixt la Jocurile Olimpice din 2020. Liderul mondial din WTA, Simona Halep, s-a hotărât că nu va mai rata Jocurile Olimpice, aşa cum s-a întâmplat în 2016 la Rio de Janeiro. Sportiva noastră a fost anunţată în mod oficial în lotul olimpic de tenis al României, format din 12 jucători şi jucătoare. Aşadar, prima jucătoare a lumii va reprezenta România în 2020 la Tokyo.

Simona Halep vrea să obţină cu orice preţ o medalie pentru România, aşa că s-a înscris la mai multe probe. Pe lângă proba de simplu, ea este hotărâtă să evoleuze şi în proba de dublu mixt, alături de bunul ei prieten şi coleg de breaslă, Horia Tecău. “Am ales să joc cu Horia. Este constănţean de-al meu, a jucat mult dublu, a fost lider mondial, a câştigat titluri de Grand Slam şi mi-e drag de el.” Simona Halep a anunţat, de asemenea, că-şi doreşte să fie portdrapel la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

Liderul mondial din WTA a anunţat cu cine va face pereche la dublu mixt la Jocurile Olimpice din 2020

De partea cealaltă, Horia Tecău este şi el nerăbdător să joace de aceeaşi parte a terenului cu cea mai bună tenismenă a lumii în acest moment, Simona Halep. Horia are un obiectiv îndrăzneţ, însă este foarte hotărât să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a obţine maximul din această probă. “Vreau aurul olimpic la dublu-mixt cu Simona Halep! Am fi foarte puternici împreună la mixt. Acum important este să ne ocupăm de primii paşi, important este să fim sănătoşi. În 2016 am jucat cu Irina Begu, am fost stors fizic, mai ales că am jucat după finala la dublu. Dar acum cred că putem mai mult, mi-ar plăcea să fac acest lucru cu Simona. Cel mai important este ca toată echipa să creadă că putem obţine o medalie. Important este ca toată lumea să creadă în acest lucru. Trebuie să visăm, să credem în şansele noastre, să ne gândim la medalii. Nu contează doar acea săptămână, ci tot acest parcurs”, a spus medalitaul cu argint a probei de dublu la Jocurile Olimpice din 2016.

Simona Halep va juca alături de Horia Tecău la dublu mixt la Jocurile Olimpice din 2020

Horia Tecău şi Florin Mergea au obţinut o performanţă fantastică în urmă cu aproape trei ani de zile, atunci când spaniolii Rafael Nadal şi Marc Lopez ne-au refuzat aurul olimpic, impunându-se după un meci foarte strâns, scor 2-6, 6-3, 4-6. Totuşi, este foarte important de ştiut faptul că pentru Români, această medalie de argint a fost prima la această disciplină din întreaga istorie a participărilor la Jocurile Olimpice.

Tags: