Sport

Simona Halep a câștigat definitiv procesul cu ANAF. Câți bani trebuie să primească sportiva

ANAF este nevoită să-i restituie o sumă importantă de bani Simonei Halep, după ce a pierdut procesul avut cu jucătoarea de tenis.
04.08.2021 | 10:10
Simona Halep a castigat definitiv procesul cu ANAF Cati bani trebuie sa primeasca sportiva
ADVERTISEMENT

Fiscul deschidea un dosar de executare silită pe numele sportivei în ianuarie 2020, dar Halep a contestat această decizie printr-o acțiune deschisă la Judecătoria Constanța.

După nouă luni, magistrații au anulat decizia de executare silită a Simonei și a obligat Fiscul să îi restituie sportivei o sumă importantă de bani.

ADVERTISEMENT

ANAF a pierdut procesul cu Simona Halep și trebuie să-i dea aproape 180.000 de lei

Hotărârea formulată în octombrie 2020 nu a fost una definitivă, astfel că reprezentanții ANAF aveau posibilitatea să facă apel și astfel să continue procesul cu Simona Halep.

Lucru care s-a și întâmplat, doar că oamenii Fiscului au făcut o eroare majoră. Conform wowbiz.ro, reprezentanții instituției de stat au depășit termenul de depunere a apelului cu două zile, iar acesta nu a mai fost luat în calcul.

ADVERTISEMENT

Avocații Simonei Halep au profitat din plin de gafa celor de la ANAF și au cetrus, cu succes, ca apelul să fie respins și astfel jucătoarea de tenis să câștige definitiv procesul și să primească cei 178.364 de lei.

Avocații sportivei au profitat de eroarea statului

”Reprezentantul convențional al intimatei reclamantei solicită admiterea excepției tardivității declarăii căii de atac a apelului și respingerea apelului, ca tardiv introdus, prin raportare la disp. art. 651 alin. 4 Cod procedură civilă care instituie un termen de apel de 10 zile de la comunicate.

ADVERTISEMENT

În prezentul dosar sentința a fost comunicată apelantelor la data de 26.03.2021, iar termenul se împlinea la data de 06.04.2021, iar apelul a fost depus la data de 08.04.2021, cu depășirea termenului legal.

Solicită obligarea apelantei pârâte la plata cheltuielilor de judecată și depune nota cheltuielilor de judecată”, se arată în întâmpinarea făcută de avocații Simonei Halep.

ADVERTISEMENT

Câte puncte are de apărat Halep

După ce a ratat Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza accidentării la gambă, Simona Halep este pregătită să revină pentru sezonul de hard și s-a înscris la Open-ul Canadei, care se desfășoară în perioada 9-15 august, și la turneul de la Cincinnati, vare va avea loc între 16 și 22 august.

Chiar dacă începând de săptămâna viitoare va fi în afara Top 10 WTA după șapte ani și jumătate, sportiva noastră nu dezarmează. Ba chiar și-a impus un obiectiv extrem de îndrăzneț la revenirea în circuit.

Simona Halep nu are foarte multe puncte de apărat în sezonul de hard din America de Nord și în aceste condiții, dacă situația medicală îi va permite să intre pe teren, are șanse reale de a se întoarce între cele mai bune 10 jucătoare de tenis ale lumii.

ADVERTISEMENT
Tags: