ADVERTISEMENT
Simona Halep

Simona Halep, sfaturi importante primite de la Artemon Apostu-Efremov în decisivul finalei cu Rybakina! Reacţia superbă a lui Halep din conferinţă: “M-a ajutat enorm”

Autor: Adrian Baciu | 22.02.2020 | 21:32
Simona Halep, sfaturi importante primite de la Artemon Apostu-Efremov în decisivul finalei cu Rybakina! Reacţia superbă a lui Halep din conferinţă:
Artemon Apostu-Efremov a avut unSimona Halep a cerut ajutorul lui Artemon Apostu-Efremov după setul pierdut cu Rybakina: ”Te duci lângă minge și lovești cu intensitate” on-coart coaching în timpul meciului Simonei cu Jabeur. FOTO: Captură TV Digisport

UPDATE, 22 februarie, 21:30. Simona Halep a fost întrebată în conferinţa de presă de la Dubai despre intervenţiile lui Artemon Apostu-Efremov. “M-a ajutat foarte mult la on-court coaching-uri. M-a calmat şi mi-a zis ce trebuie să fac mai bine în meci. Am fost nervoasă în anumite momente.

ADVERTISEMENT

Da, nu am fost pozitivă în dialogurile cu el. Nimic periculos şi nimic rău, doar presiunea meciului. Dar m-a ajutat şi în timpul game-urilor. M-a susţinut mult în aceste momente dificile din finală”, a explicat Simona la final.


UPDATE, 22 februarie, 19:01. În momentele de tensiune din decisivul finalei cu Rybakina de la Dubai, Simona Halep a cerut din nou intervenția lui Artemon Apostu-Efremov. Acesta i-a sugerat să fie mai bună cu ea însăși și să deschid unghiurile.

ADVERTISEMENT

”Te fixezi pe anumite chestiuni mici și nu mai vezi toată imaginea E presiunea, da, dar cine e cea mai bună la asta? Ăsta este și planul. Un singur lucru trebuie să îl faci mai bine. Să o scoți din colțul de rever. Dă-o să-i sară departe.

E jos pe picioare. I-o dai dincolo Variază, mai încearcă un serviciu tăiat pe corp. E bine cand variezi. În mijloc, când o ai, dă-o în unghi, nu în rachetă. Fii bună cu tine”

ADVERTISEMENT

UPDATE, 22 februarie, 18:24. Halep și-a pierdut serviciul contra Rybakinei în setul secund, după ce a condus cu 4-1. Românca a încercat să se revigoreze și a apelat din nou la antrenorul Artemon Apostu-Efremov. Acesta i-a sugerat să dea totul pe teren.

Simona i-a spus antrenorului să că joacă haotic, iar acesta i-a replicat: ”Stai acolo, luptă-te pentru fiecare milimetru. Deschide tot timpul când ai ocazia. Ea e mare și dacă nu are ocazia să ajungă la mingea care e departe de ea îi va fi greu. Dacă dă mai moale și poți face pasul în teren, fă-o.”

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Elena Rybakina se duelează, în Emiratele Arabe Unite, pentru trofeul turneului de la Dubai. Jucătoarea din Kazahstan a început mai bine partida și a câștigat setul inaugural cu 6-3. Din această cauză, Simona i-a cerut ajutorul lui Artemon Apostu-Efremov pentru a încerca să se revigoreze în actul secund.

Simona Halep, sfaturi de la Artemon Apostu-Efremov după setul pierdut cu Rybakina

Simona Halep a pierdut primul set al finalei cu Elena Rybakina, scor 3-6, și a cerut on-court coaching. Artemon Apostu-Efremov a coborât din lojă și a sfătuit-o pe Simona să încerce să fie mai liniștită, să muncească mai mult și să lovească cu intensitate.

ADVERTISEMENT

”Dacă dă mai lent ai șansa sa faci un pas spre ea. Nu ai control pe ea când te ridici. Ți-a dat mai lent, e diferență de 30 de km între cele două serve.

Te duci lângă minge, lovești cu intensitate și deschizi, trebuie să simtă când servește.

ADVERTISEMENT

În momentul în care te ridici nu ai control asupra jocului. Unu: trebuie să joci pe picioare, să împingi, să blochezi.

Doi, când ești în teren și ea iți dă mai moale, trebuie să simți. Te duci lângă minge și lovești cu intensitate.

La fel, dacă iți vine în față nu merge să dai moale. Știi ce nu merge și asta poți să faci acum.

Apostu-Efremov a cerut mai mult calm din partea Simonei

În finalul intervenției, Artemon Apostu-Efremov a încurajat-o pe Halep și i-a spus să fie mai liniștită în momentul loviturilor.

”Vine în față, dai în ea. Nu ai greșit mingi din postura de a face puncte. Mai liniștită, Simo. La fiecare punct, dacă muncești o să-ți iasă”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!