Sporturi

Simona Halep, a cincea oară la Singapore! E prima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor

11.08.2018 | 10:53
Simona Halep a cincea oara la Singapore E prima jucatoare calificata la Turneul Campioanelor
ADVERTISEMENT

Simona Halep este prima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor, după ce a reușit să treacă în sferturile de finală Rogers Cup de Carolina Garica, numărul 6 WTA, cu scorul de 7-5, 6-1. Pentru sportiva noastră va fi a cincea prezență la turneul de la Singapore. Mihaela Buzărnescu are și ea șanse să participe la Turneul Campioanelor, însă accidentarea suferită la Montreal i-a scăzut mult șansele.

 Simona Halep a făcut un meci senzațional în sferturile de finală la Rogers Cup și a trecut de Caroline Garcia, scor 7-5, 6-1. O va înfrunta pe Ashleigh Barty în semifinale, partidă programată sâmbătă de la ora 20:00. “Sunt fericită că am câștigat. Eram cam obosită, am zis doar să mă bucur de acest meci și să mă relaxez. Și s-a jucat un tenis de calitate. Știam că ea joacă mult de pe linia de fund a terenului, am încercat să o deplasez cât mai mult. Picioarele m-au ajutat azi, au fost puternice, chiar dacă sunt puțin obosite. Mulțumesc din nou publicului, a contat enorm sprijinul. A fost o atmosferă minunată”, a declarat Simona Halep după meciul câștigat în fața Carolinei Garcia.

ADVERTISEMENT

Numărul 1 mondial va juca pentru a cincea oară la Singapore. Victoria din sferturile Rogers Cup i-a asigurat prezența la Turneul Campioanelor, sportiva româncă fiind pe primul loc în clasamentul WTA Race, cu 5.766 de puncte. Până la turneul de la Singapore, Simona joacă în semifinale la Rogers Cup cu Ashleigh Barty. Australianca de 22 de ani este pe locul 16 WTA și a fost considerată una dintre cele mai bune junioare. În acest 2018 a început să confirme așteptările de la ea. În 2014, la vârsta de 18 ani, când era deja o prezență obișnuită pe tablourile principale ale turneelor de Grand Slam, Ashleigh Barty a luat o decizie surprinzătoare. A luat o pauză și, timp de doi ani, nu a mai participat la competiții.

Simona Halep e prima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor

La Turneul Campioanelor, cele mai bune 8 jucătoare sunt împărțite în două grupe a câte patru jucătoare, iar primele două clasate sunt capi de serie. Sportivele joacă între ele câte un meci, iar primele două jucătoare din fiecare grupă se califică în semifinale. Și Mihaela Buzărnescu este în lupta pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Totuși, la 30 de ani, șansele numărului 20 WTA de a ajunge la Singapore au scăzut foarte mult după accidentarea suferită la Montreal.   Accidentarea suferită de Mihaela Buzărnescu la Montreal, în meciul cu Elina Svitolina, o entorsă de gradul trei, vine în momentul în care românca traversa cea mai bună perioadă a carierei. Și o obligă, practic, să ia o pauză prelungită, din cauza căreia  va pierde Cincinnati, New Heaven și, cel mai dureros, US Open.

ADVERTISEMENT

Organizatorii Rogers Cup au o parte importantă din vină pentru problemele pe care acum le are Miki. O dată pentru că s-a cerut continuarea partidei, deși nu se mai putea juca în condiții de siguranță, după ce stropii de ploaie au început să cadă la Montreal. Românca solicitase întreruperea jocului, dar a fost ignorată de arbitrul de scaun. Iar accidentarea a venit doar câteva minute mai târziu.