Simona Halep

Simona Halep a confirmat noul antrenor! Anunţul oficial al fostului lider mondial

20.03.2019 | 21:38
Simona Halep a confirmat noul antrenor Anuntul oficial al fostului lider mondial

Un jurnalist american de la New York Times, Ben Rothenberg scrie că Simona Halep a confirmat noul antrenor! Astfel, conform ziaristului, Daniel Dobre este cel care o pregătește cu normă întreagă pe româncă. Tehnicianul a și ajuns în Statele Unite acolo unde Halep așteaptă debutul turneului de la Miami. Dobre s-a alăturat staff-ului și a început să lucreze deja cu Halep. Și cei de la WTA Insider au anunțat că fostul număr unu mondial a început oficial colaborarea cu Daniel Dobre.

UPDATE, ora 22:33 / La conferinţa de presă de la Miami, Simona Halep a susţinut că cel mai important lucru într-un parteneriat între jucător şi antrenor este conexiunea şi a dat exemplu perioada în care Darren Cahill a pregătit-o. “Am avut trei ani întregi cu Darren, pe care-i pot descrie drept cei mai buni. Faptul că un antrenor are încredere și crede în tine e cel mai important pentru tine, ca jucător, să te poți simți liber și încrezător pe teren. Am nevoie să simt această conexiune, această inspirație de la antrenor. Sigur că mereu vrei un antrenor cât mai complet, dar după 20 de ani de jucat tenis nu poți să schimbi multe tehnic sau tactic, ceea ce înseamnă că lucrul cel mai important este conexiunea pe care o ai în echipă”, a precizat Simona Halep.


UPDATE / Simona Halep a confirmat și ea pe site-ul oficial că Daniel Dobre este noul său antrenor. ”Am mai lucrat cu el înainte și mă cunoaște foarte bine. Sunt fericită că este în echipa mea. Am încredere în el și am avut o bună colaborare în trecut. Cred că cel mai important lucru este că mă simt bine alături de el și că avem o conexiune foarte bună”, a spus Halep, pentru simonahalep.com.


Simona Halep a confirmat noul antrenor!

”Aşa cum a anunţat Ben Rothenberg şi a confirmat staff-ul Simonei Halep, Daniel Dobre va fi antrenorul cu normă întreagă al jucătoarei”, au scris și cei de la WTA Insider pe Twitter. De altfel, numirea lui Dobre a fost prezisă și de Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de FED Cup. „Se apropie Roland Garros-ul, unde are de apărat puncte. Am înţeles că, săptămâna viitoare, Daniel Dobre ar putea merge să o ajute pe Simona. Ei au mai lucrat împreună, iar eu, personal, îl apreciez foarte mult pe Daniel.

Cred că o va ajuta mult în această perioadă de tranziţie. Legat de antrenorul care o pregătea pe Naomi Osaka, aici cred că sunt doar speculaţii. Eu cred că este dificil, mai ales când sunt astfel de antrenori cu cote foarte mari. Să se transfere aşa antrenorul de la numărul 1 la numărul 2 WTA, doar după o săptămână … Deci eu nu prea cred în astfel de zvonuri. Simona are nevoie de un om echilibrat care să se potrivească temperamentului ei”, declara în urmă cu doar câteva zile, Florin Segărceanu.

View this post on Instagram

#frieeeends?

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on

Halep, poză alături de Daniel Dobre

Nu este pentru prima oară când Daniel Dobre lucrează cu Simona Halep. Antrenorul român a mai pregătit-o pe a treia jucătoare a lumii și în urmă cu cinci ani de zile. “Îmi oferă încredere şi lucrăm foarte bine împreună”, declara atunci Simona Halep. Între timp, Halep a postat pe o rețea de socializare o imagine în care este surprinsă alături de Daniel Dobre, dar și de ceilalți din staff-ul său.

Și George Cosac merge pe mâna lui Dobre. ”Îl cunosc de când jucam împreună la juniori. Dar, sigur, dacă Simona l-a cerut în staff, înseamnă că o ajută. Din punctul meu de vedere este omul bun la toate. De câte ori e nevoie de el, el răspunde prezent”, a declarat și președintele Federației Române de Tenis.

  • 3 este locul pe care îl ocupă Simona Halep în clasamentul WTA
Tags: