Simona Halep

Simona Halep a dat cărţile pe faţă: “Tenisul nu e forţă, ci foarte multă inteligenţă! Din acest motiv am stat atât timp în top 10”

11.03.2020 | 19:36
Simona Halep a dat cartile pe fata Tenisul nu e forta ci foarte multa inteligenta Din acest motiv am stat atat timp in top 10
ADVERTISEMENT

Simona Halep a explicat ce s-a schimbat în tenis în 2020. Românca a mărturisit cum vede ea sportul și care sunt calitățile care fac diferența în tenis.

Simona Halep: „Inteligența e importantă”

Jucătoarea de tenis din România a mărturisit că nu mai simte nicio presiune când intră pe terenul de tenis și laudă jucătoarele din noul val.

ADVERTISEMENT

„Am ajuns la un nivel de maturitate, nu mai intru în panică. Merg și joc relaxată, cu ghilimelele de rigoare, că nu poți fi relaxata total. Am ajuns să gestionez mai bine emoțiile.

Mereu când am intrat în teren, am încercat să mă focuses pe mine. Acum percep sfaturile mult mai pozitiv și mai ușor, fiind relaxată mental. În tot ce primesc de la echipă se absoarbe pozitiv.

ADVERTISEMENT

Pun în practică tot ce îmi spun antrenorii. La Wimbledon tot ce mi s-a spus cuvânt cu cuvânt am făcut în timpul meciului. Nu mai pun presiune pe mine, doar vreau să joc bine.

Tenisul e foarte echilibrat, valorile sunt echilibrate. O jucătoare 25, top 5, nu poți să vezi diferență mare. Forța și inteligența face 80%, vin jucătoare tinere puternice, că am stat în top 10 îmi arată că nu totul e bazat pe forță, trebuie și o inteligență a jocului. Eu am mixat, cred că tot ce m-a ajutat, că am conștientizat ce am bun, am încercat să fiu mai bună”, a punctat Halep, într-un interviu acordat Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Semifinala cu Muguruza, o amintire tristă

Românca a rememorat semifinala de la Australian Open cu Muguruza, însă privește cu încredere spre viitor.

„Am simțit un meci strâns cu Muguruza. Era o semifinală de grand slam, primul al anului, mi-am dorit foarte mult să câștig. Știam că pot. Am urmărit-o foarte mult.

ADVERTISEMENT

Aveam sentimentul că trebuie urmărită. Meciul acela n-a fost că am jucat eu prost, sau ea foarte bine. A fost chestie de șansă. 0.01% a fost la ea și de aceea n-am putut să închei când am avut ocazia. Dacă mă bătea mai direct sau mai ușor nu mi-ar fi părut așa de rău”, a concluzionat Halep.

  • 2 turnee de Grand Slam a câștigat Simona Halep

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: