Simona Halep

Simona Halep a eliminat-o pe Caroline Wozniacki din cursa pentru locul 1 WTA! Toate calculele: cum poate rămâne lider mondial

17.01.2019 | 13:47
Simona Halep a eliminato pe Caroline Wozniacki din cursa pentru locul 1 WTA Toate calculele cum poate ramane lider mondial

Simona Halep a eliminat-o pe Caroline Wozniacki din cursa pentru locul 1 WTA. Românca a învins-o pe Sofia Kenin, scor 6-3, 6-7(5), 6-4, şi s-a calificat în turul trei de la Australian Open. Victoria i-a adus 130 de puncte în clasamentul WTA, iar jucătoarea daneză nu poate să o mai depăşească. Nici Sabalenka nu o mai poate întrece în clasament după Australian Open 2019.

În cazul în care Simona Halep va fi eliminată de Venus Williams în turul trei, românca va rămâne cu 5.472 de puncte, în timp ce Caroline Wozniacki, dacă va câştiga turneul Australian Open, va avea 5.436 de puncte. Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Sloane Stephens, Naomi Osaka, Petra Kvitova şi Angelique Kerber sunt jucătoarele care o mai pot detrona pe Simona Halep.

Simona Halep a eliminat-o pe Caroline Wozniacki din cursa pentru locul 1 WTA. Cum poate rămâne lider mondial

Simona Halep a eliminat-o pe Caroline Wozniacki din cursa pentru locul 1 WTA, dar încă mai are concurenţă pentru poziţia de lider mondial. În turul trei, românca se va duela cu Venus Williams, meci care se va disputa sâmbătă, în sesiunea de seară. Dacă o va învinge pe jucătoarea de tenis de 38 de ani, Simona Halep va acumula 5.582 de puncte.

Simona Halep a eliminat-o pe Caroline Wozniacki din cursa pentru locul 1 WTA. Toate calculele
Simona Halep a eliminat-o pe Caroline Wozniacki din cursa pentru locul 1 WTA. Toate calculele

Calculele pentru ca Simona Halep să rămână pe primul loc după Australian Open

  • Simona Halep rămâne pe locul 1 WTA dacă este eliminată în turul 3 doar în cazul în care cele şase jucătoare care o urmăresc sunt învinse până în turul 4.
  • Simona Halep rămâne pe locul 1 WTA dacă este eliminată în turul 4 doar dacă adversarele ei părăsesc Australian Open în acelaşi tur sau dacă Karolina Pliskova, Elina Svitolina şi Angelique Kerber sunt eliminate în turul 4, iar Sloane Stephens, Naomi Osaka şi Petre Kvitova sunt out în sferturile de finală.
  • Simona Halep rămâne pe locul 1 WTA dacă este eliminată în sferturile de finală doar dacă adversarele ei părăsesc Australian Open în acelaşi tur.
  • Simona Halep rămâne pe locul 1 WTA dacă este eliminată în semifinale, iar Sloane Stephens, Naomi Osaka şi Petre Kvitova nu ajung în finală.
  • Simona Halep nu rămâne pe locul 1 WTA dacă pierde finala în faţa lui Sloane Stephens, Petra Kvitova sau Angelique Kerber. Elina Svitolina, Naomi Osaka şi Karolina Pliskova ies din discuţie pentru că sunt pe jumătatea de tablou a româncei.
  • Simona Halep rămâne pe locul 1 WTA dacă va câştiga Australian Open.