Simona Halep

Simona Halep a explicat de ce s-a retras de la WTA Doha: “Am o mică accidentare şi am nevoie de pauză”

22.02.2020 | 21:31
Simona Halep a explicat de ce sa retras de la WTA Doha Am o mica accidentare si am nevoie de pauza
ADVERTISEMENT

Simona Halep a explicat de ce a ales să se retragă din turneul WTA de la Doha (Qatar), ce va începe săptămâna viitoare. Românca a invocat probleme de sănătate și a recunoscut că are nevoie de „o pauză” după o perioadă extrem de intensă.

Simona Halep a explicat de ce s-a retras de la WTA Doha

Jucătoarea de tenis din România a câștigat finala la Dubai, însă a decis să spună pas turneului WTA de la Doha, de săptămâna viitoare. Halep și-a explicat gestul.

ADVERTISEMENT

E o decizie pe care am luat-o înainte de meci (n.r. finala de la Dubai). Am început acest turneu cu o mică accidentare la picior. Cu 10 zile înainte de Dubai, când încă eram acasă, am simțit aceste probleme, dar am tras de mine.

Mi-am spus că fiecare meci e important. Nu m-am gândit la nimic altceva decât să câștig meciul. Momentan sunt fericită că am putut să termin turneul de la Dubai și pot să mă odihnesc.

ADVERTISEMENT

Am nevoie de odihnă, am spus stop turneului de la Doha”, s-a justificat Halep.

Pe lângă premiile de 2.9 milioane de dolari, turneul de la Doha i-ar fi permis Simonei Halep să câștige 305 puncte WTA în lupta pentru a ajunge pe primul loc.

Chiar și fără turneul de la Doha, Simona Halep va rămâne în continuare pe locul secund, diferența față de Karolina Pliskova fiind în acest moment de peste 500 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

În schimb, primul loc WTA pare destul de improbabil de atins în viitorul apropiat, Barty având un avans considerabil de apoximativ 2500 de puncte WTA.

Două săptămâni de odihnă pentru Simona Halep

Fără a participa la Doha, Simona Halep va avea parte de două săptămâni de odihnă, timp în care jucătoarea de tenis din România va încerca să se recupereze pentru a fi aptă 100% pentru turneul din Sua, de la Indian Wells, în perioada 9-22 martie. După Indian Wells, Halep va participa la turneul WTA de la Miami, în perioada 23 martie – 5 aprilie.

ADVERTISEMENT
  • 305 puncte WTA ar fi putut câștiga Simona Halep la WTA Doha