Simona Halep

Simona Halep a explicat înfrângerea șoc cu Townsend: “Niciodată nu am jucat cu cineva care să vină atât de des la fileu. La Miami mi-a cerut sfatul. Data viitoare nu o să mai dau sfaturi :)”

30.08.2019 | 05:08
Simona Halep a explicat infrangerea soc cu Townsend Niciodata nu am jucat cu cineva care sa vina atat de des la fileu La Miami mia cerut sfatul Data viitoare nu o sa mai dau sfaturi

Simona Halep a fost eliminată în turul 2 la US Open 2019, după ce a pierdut în mod surprinzător în fața lui Taylor Townsend, jucătoare din a doua sută mondială. După partidă, Halep a recunoscut că a fost luată prin surprindere de jocul foarte agresiv al americancei, care venea la fileu la fiecare schimb pe parcursul seturilor doi și trei.

“Chiar cred că ea a jucat excelent. A fost foarte inspirată la fiecare minge. A venit foarte des la fileu și nu a ratat mai nimic. A fost incredibil. Returul meu a fost slab, nu am simțit ritmul unei adversare de mână stângă. Serviciul nu venea atât de tare, dar avea mult spin și nu puteam să controlez. Poate am greșit și din punct de vedere tactic. Poate trebuia să încerc mai multe loburi când ea venea la fileu. Când am revenit, chiar credeam că voi câștiga. Dar uneori lucrurile nu merg cum îți dorești. Sunt puțin supărată din cauza greșelilor tactice și a modului în care am jucat. Dar nu este o dramă. A meritat să câștige pentru că a avut încredere și nu s-a gândit la eșec. A mers până la capăt, cu încredere maximă”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

Simona Halep i-a dat sfaturi lui Townsend în primăvară! Acum este eliminată de americancă de la US Open

Simona Halep a povestit că Townsend a venit la ea pentru a-i cere sfaturi legate de abordarea jocului, imediat după ce o învingea pe americancă în turneul de la Miami. “La meciurile directe pe care le-am mai avut, nu venea așa des la fileu. După meciul de la Miami, a venit la mine la vestiar și m-a întrebat ce ar trebui să facă pentru a-și îmbunătăți jocul. Și iată că astăzi i-a reușit. Nu mai dau sfaturi de data viitoare :). Nu mi s-a mai întâmplat ca o jucătoare să îmi ceară sfaturi, dar mi-a făcut plăcere. M-am simțit bine”, a mai spus Halep.

Simona Halep a mai oferit câteva considerente tactice pe care nu le-a reglat la timp și care crede ea că au condus la eșecul pe care l-a suferit: “Nu ți se întâmplă prea des în circuit ca adversara să vină la fileu la fiecare minge. Am încercat să joc pe corp, am încercat să joc pe laterale… Oricum, am făcut și ceva greșeli. Nu am avut ritm, nici nu mi-am găsit cea mai bună poziție pe teren. Nu știam ce să schimb în jocul meu. Simțeam că toate mingile mele merg acolo unde este ea. Să zicem că m-am obișnuit cu eșecurile aici, este al treilea an :). Sunt dezamăgită, aveam așteptări de la mine, mă simțeam bine. Am fost aproape, am avut minge de meci. Asta este, trebuie să privesc înainte”.

Tags: