Simona Halep

Simona Halep a explicat secretul succesului de la Wimbledon: „Am început să iubesc iarba”

09.07.2019 | 19:49
Simona Halep a explicat secretul succesului de la Wimbledon Am inceput sa iubesc iarba

Simona Halep face cel mai bun turneu din carieră pe iarbă, ajungând din nou în semifinale la Wimbledon. Exceptând partida cu Buzărnescu, Simona și-a învins toate adversarele în minimum de seturi, ultima victimă fiind chinezoaica Shuai Zhang, scor 7-6, 6-1. 

Simona Halep a explicat secretul succesului de la Wimbledon

Întrebată care este secretul turneului bun făcut de ea la Wimbledon, Simona a încercat să ofere un răspuns cât mai precis, vorbind despre acomodarea sa cu această suprafață.

„Sunt o persoană diferită. Totul s-a schimbat. Am mult mai multă experienţă acum, am mare încredere în mine. Iubesc să joc pe iarbă, e prima oară când spun asta (râde). Cred că va fi o mare provocare pentru mine. O să pregătesc acest meci aşa cum am făcut-o şi până acum, la acest turneu. Sunte relaxată, fericită şi motivată să câştig. Am călcat un pic pe iarbă în România, chiar dacă nu e voie. (n.r. râde). Sunt mulți ani în care am jucat pe iarbă și într-un final am reușit să simt mingea, să am timing-ul potrivit pentru acest joc. Este foarte diferit, dar mă simt bine pe picioare, sunt fresh, toate acestea contează pe teren. Sunt în semifinale (zâmbeşte). Nu, am început să mă simt mai bine pe teren. Nu am alunecat deloc în timpul turneului. Sper să fiu la fel şi în următorul meci. E un pic periculos să joci pe iarbă, picioarele nu sunt mereu stabile, aşa cum se întâmplă pe hard sau pe zgură. Din acest motiv prefer să joc pe acele suprafeţe. Acum am început să mă simt mai bine. Pot face multe lucuri măreţe la acest turneu. Încerc să mă ajustez la aceste condiţii. Am mare încredere în mine. De fiecare dată când mingea vine spre mine, simt că ştiu ceea ce trebuie să fac. Este foarte important” – a spus Simona Halep.

Totodată, Simona a recunoscut că a avut mare presiune la Roland Garros după ce a câștigat trofeul, învățând să evite astfel de momente la turneele majore.

„Da, presiunea a diferit, dar am resimţit-o de anul trecut. La Roland Garros nu a fost vorba de o presiune negativă. Am simţit-o pentru că trebuia să-mi apăr trofeul. A fost o experienţă nouă. Am văzut ce înseamnă să pierzi după ce câştigi un titlu. Nimeni nu a murit. Am venit aici mult mai relaxată, dar şi motivată. Am vrut să văd cât de bine pot juca pe iarbă. Sunt fericită pe teren, iar acest lucru mă ajut enorm” – a menționat Simona Halep.