Simona Halep

Simona Halep a făcut-o pe Lindsay Davenport să plângă! Ce spun Kim Clijsters şi Monica Seleş despre româncă

22.10.2018 | 14:22
Simona Halep a facuto pe Lindsay Davenport sa planga Ce spun Kim Clijsters si Monica Seles despre romanca

Simona Halep şi-a încheiat sezonul sportiv şi deja a ajuns acasă, unde trebuie să înceapă tratamentul pentru hernie de disc. Românca a ratat participarea la Kremlin Kup, din Moscova, şi la Turneul Campioanelor, după ce s-a retras de la fiecare, iar Lindsay Davenport, Kim Clijsters şi Monica Seleş au vorbit despre marea reuşită a liderului WTA, câştigarea French Open.

Davenport regretă că liderul WTA nu a putut evolua la WTA Finals, după ce câştigase Race to Singapore şi se calificase pentru a cincea oară la rând la Turneul Campioanelor. Vorbind despre lipsa Simonei din peisaj, Lindsay şi-a amintit că a plâns de bucurie pentru româncă, la fel cum a făcut-o şi la Caroline Wozniacki şi Naomi Osaka, jucătoare care au ridicat pentru prima dată deasupra capului un trofeu de Mare Şlem. Mai exact, Caroline Wozniacki a cucerit Australian Open, Halep a triumfat la Roland Garros iar Naomi Osaka a întregit tabloul debutantelor la US Open, după o finală incredibilă pentru Serena Williams.

Cum a făcut-o Simona Halep pe Lindsay Davenport să plângă

“Evident sunt dezamăgită să nu o văd pe Halep aici. Ok, deci de trei ori anul acesta, tu ştii, Mary. Mary vă va spune că sunt o plângăcioasă. Am plâns de trei ori anul acesta, când a câştigat Wozniacki, atunci când a câştigat Halep şi când a câştigat Osaka, atunci nu puteam vorbi din cauză că plângeam. Simt că au fost foarte multe poveşti grozave anul acesta. Au fost jucătoare pentru care a durat prea mult până să se întâmple şi jucătoare pentru care a fost o adevărată surpriză. Toate cele trei poveşti au fost fenomenale pentru mine, şi cât de mult a luptat Woznicaki pe tot parcursul turneului de la Australian Open, prin tot ce a trecut Halep până a ajuns să ridice trofeul la Paris, chiar şi ce a trebuit să îndure Naomi în finală”, a spus Lindsay Davenport, completată de Kim Clijsters, care a trăit momente asemănătoare cu Simona Halep privind finalele de Mare Şlem pierdute până când a reuşit să câştige unul.

Simona Halep priveşte spre cer după ce a câştigat French Open 2018! Liderul WTA s-a fotografiat cu trofeul cucerit la Roland Garros la festivitatea de premiere, pe 9 iunie 2018.
Simona Halep priveşte spre cer după ce a câştigat French Open 2018! Liderul WTA s-a fotografiat cu trofeul cucerit la Roland Garros

“Vorbisem cu Simona Halep despre finalele pierdute”

Clijsters a fost prezentă la Paris la succesul Simonei Halep şi a mărturist acum, pe final de sezon, că cele mai intense momente pentru ea din 2018 sunt finalele câştigate de Simona şi de daneza Wozniacki, cea care a învins-o chiar pe Halep în cursa pentru Australian Open: “Da, cu Simona eram acolo, mă ocupam de comentariu. Vorbisem deja cu ea în trecut, când pierduse celelalte finale, pentru că ne asemănam la momente de acest gen trăite în tenis. Le-am văzut… Nu am fost la New York, dar celelalte două momente au fost indubitabil, pentru mine, foarte emoţionante şi cred că pentru mine au fost cele mai importante momente ale acestui sezon”, a spus Kim Clijsters.

Simona Halep şi Caroline Wozniacki, ajunse la linia de finish la Australian Open, cu daneza câştigătoare. Românca priveşte către Caroline, cea care ţine trofeul cel mare în braţe
Simona Halep şi Caroline Wozniacki, ajunse la linia de finish la Australian Open, cu daneza câştigătoare

Monica Seleş a discutat şi ea despre emoţia câştigării unui turneu de Grand Slam pentru prima dată: “Cred, aşa cum a spus şi Lindsay, pentru noi toţi de la această masă, îţi aminteşti îndotodeauna cum ai câştigat primul tău Grand Slam. Nu va mai fi niciodată acea bucurie naturală când câştigi, indiferent de ce se va întâmpla, toată munca aceea asiduă îţi este răsplătită. Şi pentru cele două doamne, Caroline şi Simona, să se întâmple într-un final pe o scenă unde ai mai fost atât de aproape în trecut, să îţi păstrezi credinţa şi să îţi păstrezi acea foame de a vrea cu adevărat să faci lucrul acela, pentru că mai devreme sau mai târziu se va întâmpla”, a spus Monica Seleş.

Halep a făcut-o pe Lindsay Davenport să izbucnească în lacrimi de fericire pentru succesul ei de la Roland Garros, iar fosta mare jucătoare de tenis s-a bucurat la fel de mult şi pentru Wozniacki şi Osaka.