News

Simona Halep a făcut propria cronică de meci la Roland Garros: “Titlul îl daţi voi!”

01.06.2018 | 03:19
Simona Halep a facut propria cronica de meci la Roland Garros Titlul il dati voi

Simona Halep s-a calificat în turul 3 de la Roland Garros cam cu viteza cu care intră metroul în Piața Unirii. Abrupt, fără atenționare și în zgomotul asurzitor al șinelor de tren, metamorfozat joi în aplauze frenetice ale celor câteva mii de spectatori de pe Chatrier, înainte de mingea de meci a româncei, parcă dându-și seama că meciul a trecut şi n-au apucat să soarbă din el bucuria tenisului dezinvolt al Simonei. 

Partida cu Taylor Townsend n-a avut istoric, iar rezumatul video e grăitor. Partea interesantă a jocului de ieri a venit după finalul său, la conferința de presă, unde Simona a fost rugată să-și facă propria cronică de meci. “Titlul îl alegeţi voi”, a zâmbit Simo.

Simona Halep a făcut propria cronică de meci la Roland Garros: “Titlul îl daţi voi!”

Drept pentru care, iat-o pe Simona analizând-o pe Simona, pentru tine, cititorule şi privitorule de acasă. Fără perdea, fără menajamente, cu bune şi cu rele. Ea e Simona nefardată, care şi când te enervează pentru o minge dată afară, tot nu te mută din faţa televizorului, pentru că ştii că machidoanca asta are puteri nebănuite. Şi că, la final, indiferent de scor, de winnere sau erori neforţate, e a noastră şi e numărul 1. De 30 de săptămâni, şi în lume:

“Când am intrat pe Central, nu am mai avut așa mari emoții ca în primul meci. Acum, s-a schimbat totul faţă de jocul din turul 1, pentru că primul meci e mereu greu la un turneu de Grand Slam. Am simţit aşa… un sentiment de plăcere, de emoție când am intrat pe teren. Să ştii că eu mi-am propus şi încerc să mă relaxez de la meci la meci și sper ca în al treilea tur să fie și mai bine ca astăzi. Mă bucur că am jucat tot pe arena principală, pe Chatrier, deşi, sincer, nu contează unde joc. Uite, spre exemplu, în primul meci, din cauza ploii, voiau să mă mute pe terenul 18 chiar! (n.r. informaţie oferită de FANATIK.RO în exclusivitate)

De meci, ce să zic.. Crede-mă că n-a fost deloc simplu, ci foarte greu, chiar dacă scorul arată că a fost foarte ușor. Pentru că mingile ei erau foarte dificil de returnat, din cauza top-spinului și forehand-ul de mână stânga. E foarte, foarte greu să joci cu o stângace de acest gen. Așa că n-am putut returna la nivelul meu, aşa am simţit. Eu o atacam, dar ea se apăra pe cross-ul meu scurt cu reverul, și o făcea foarte bine. A mixat mereu loviturile și e foarte greu să-ți găsești ritmul, având un adversar cu stilul ăsta de joc.

Simona Halep si-a facut propria cronica la meciul cu Taylor Townsend
Simona Halep si-a facut propria cronica la meciul cu Taylor Townsend

Dar eu am încercat să rămân concentrată, să nu grăbesc mingea, să nu grăbesc să închid punctele, chiar dacă m-am mai enervat ocazional. Şi să ştii că e normal, când întâlnești o jucătoare atât de talentată și de tehnică. Dar m-am enervat şi pentru că am alunecat de două ori astăzi, nu ştiu de ce, pentru că în primul meci nu mi s-a întâmplat, când era terenul mai ud… Probabil acum, când a fost cald şi e soare, terenul s-a uscat şi a devenit mai alunecos şi de asta mi s-a întâmplat să alunec.

Simona Halep si-a facut propria cronica la meciul cu Taylor Townsend
Simona Halep si-a facut propria cronica la meciul cu Taylor Townsend

La final însă, tot ce contează e dacă câștigi sau nu, iar eu am câștigat și am fost fericită că am putut să închid ambele seturi așa cum am făcut-o. Şi ai văzut că am şi zâmbit pe final de meci? Eu nu zâmbesc în timpul meciurilor niciodată. Dar acum a fost datorită domnului Ţiriac, a ridicat mâinile… (n.r. vezi detalii)

Aşa că, după meciul ăsta, rămân cu multe lucruri bune, dar şi cîteva mai puţin bune:

  • deși ritmul a fost diferit faţă de primul meci, am reușit să lovesc destul de bine, chiar dacă unele mingi mă săreau și mi-au venit deasupra umărului;
  • mi-a fost greu să dau returul pentru că a venit cu efect invers fiindcă e stângace, nu prea am jucat cu astfel de jucătoare până acum;
  • primul serviciu nu mi-a mers foarte bine, dar al doilea a fost destul de ok;
  • nu mi-a făcut puncte pe serviciul doi și am putut să ţin mingea apoi în teren:
  • am mers la fileu destul de des;
  • spre finalul setului doi am mișcat-o destul de mult, ceea ce trebuia să fac mai mult în timpul primului set.

Chiar m-am simțit mai puternică în setul 2. După trei-patru game-uri m-am simțit în meci. Cred că am ajuns să simt mingea foarte bine!

Şi mai e ceva: mă simt mai fericită acum pe teren, în timpul meciurilor, dar și la antrenamente, mă bucur de tot. Și în trecut simțeam asta, dar nu puteam să o arăt, acum sunt mult mai relaxată. Chiar m-am îmbunătățit mult la acest capitol, sunt mult mai pozitivă. Probabil se vede că-s mai fericită pe teren. Acum sunt mai deschisă cu oamenii, accept mai ușor și meciurile foarte grele. Așa că și dacă sunt într-o situație proastă în timpul unui meci, îmi place să stau acolo, să alerg pentru fiecare minge. Dacă e un meci dramatic, îmi place să simt asta, că fac parte din el, că-l joc. Iar dacă îl câștig, sunt foarte mândră, recunoscătoare pentru ce am reușit.

Iar presiune să ştii că eu nu am. Presiunea o resimţi atunci când te aștepți că trebuie să câștigi meciul, că trebuie să te duci pe teren și să câștigi neapărat. Așa simt şi înţeleg eu presiunea. Iar emoțiile sunt atunci când ești bucuroasă, dar și stresată să ieși pe teren, cum e revenirea pe Center Court, vezi oamenii, mulțimea. Asta-i partea sensibilă a Roland Garrosului. Dar pentru mine, presiunea e ceva mai brutal, și are de-a face doar cu rezultatul. Dacă nu te stresezi atât de rezultat, cred că presiunea nu există. Dar pot exista emoțiile, neliniștea. Şi ca să ajungi să joci șapte meciuri la un turneu de Mare Șlem trebuie să îţi păstrezi rutina, să ai un program strict, să faci aceleași lucruri de la zi la zi și să nu-ți pierzi energia în alte chestii. În fiecare zi eu fac cam aceleași lucruri, nu mă abat de la program. Cred că asta e cel mai important.

Acum mă aștept la un meci greu în turul 3, pentru că Petkovic lovește toate mingile și joacă plat. E o luptătoare, nu renunță niciodată, aleargă foarte mult. Dar şi eu voi face fix acelaşi lucru! Știu că se deplasează foarte bine. O să mă uit la niște meciuri de-ale ei cu Darren ca să văd ce plan punem la punct, dar în mod normal îmi voi face jocul meu.

Până atunci, să ştii că toată lumea din Top 10 e la un nivel foarte înalt. Așa că e greu, în vremurile astea, să te gândeşti cine va câștiga turneul. Vom vedea… Eu una, nu știu!

Simona Halep – 31 mai 2018, Paris”