Sporturi

Simona Halep a felicitat echipa de Fed Cup după meciul cu Rusia: ”Au făcut meciuri foarte bune. Sunt capabile de victorii importante”

12.02.2020 | 17:10
Simona Halep a felicitat echipa de Fed Cup dupa meciul cu Rusia Au facut meciuri foarte bune Sunt capabile de victorii importante
ADVERTISEMENT

Simona Halep și-a menținut decizia luată anul trecut și nu a participat la meciul de Fed Cup dintre România și Rusia, programat weekendul trecut la Cluj Napoca și încheiat cu succesul oaspetelor, scor 2-3. Semifinalista acestui sezon de la Australian Open le-a felicitat însă pe fetele lui Florin Segărceanu, despre care a spus că sunt capabile de rezultate mari pe viitor.

Simona Halep laudă echipa de Fed Cup după meciul cu Rusia: ”Au făcut meciuri foarte bune”

În ciuda ratării calificării la turneul de la Budapesta din Fed Cup, fetele lui Florin Segărceanu au luptat de la egal la egal cu puternica națională a Rusiei și au fost la un meci de calificare.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a remarcat acest lucru și a transmis mesajele de felicitare noii echipe de Fed Cup. A doua jucătoare a lumii consideră că România are forța de a trece de Italia, în barajul pentru Grupa Mondială de Fed Cup.

”Am urmărit meciurile de Fed Cup de la Cluj și consider că fetele au făcut o treabă extraordinară. Au avut victorii importante și au făcut meciuri foarte bune.

ADVERTISEMENT

Sunt capabile să facă același lucru și cu Italia și consider că sunt destul de puternice să facă ceea ce trebuie”, a spus Simona Halep.

România înfruntă Italia în această primăvară

După ce a fost eliminată de Rusia din drumul către turneul de la Budapesta, naționala României de Fed Cup va juca cu Italia în barajul de menținere în Grupa Mondială. Partidele se vor disputa pe 17 și 18 aprilie.

ADVERTISEMENT

Halep se pregătește de turneele de la Dubai și Doha

În ceea ce o privește pe Simona Halep, locul 2 WTA se pregătește în aceste zile de revenirea pe teren, în Emiratele Arabe Unite și Qatar.

Prima competiție la care Halep va lua parte va fi cea de la Dubai, care se va desfășura în perioada 17-22 februarie. Halep a câștigat turneul în 2015, iar anul trecut a fost eliminată în sferturi de viitoarea campioană, Belinda Bencic.

ADVERTISEMENT

În urmă cu cinci ani, Simona Halep se impunea în finala turneului WTA de la Dubai, după un convingător 6-4, 7-6 (4) cu Karolina Pliskova (Cehia).

O săptămână mai târziu, românca va merge la Qatar Total Open, turneu din categoria Premier 5. Simona Halep a câștigat turneul de la Doha în 2014, iar anul trecut a fost învinsă în finală de belgianca Elise Mertens.

ADVERTISEMENT