Sport

Simona Halep a ieșit din Top 20 WTA. Sorana Cîrstea este și ea în cădere. Cum arată clasamentul

Simona Halep nu mai este între primele 20 de jucătoare ale lumii în clasamentul WTA. Și Sorana Cîrstea este în cădere față de săptămâna trecută. Iga Swiatek se menține pe prima poziție WTA.
25.04.2022 | 10:30
Simona Halep a iesit din Top 20 WTA Sorana Cirstea este si ea in cadere Cum arata clasamentul
Simona Halep a coborât o poziție în clasamentul mondial, de pe 20 pe 21. (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Simona Halep a ratat participarea la turneul de la Stuttgart, deși inițial își anunțase prezența, și a coborât un loc în ierarhia mondială. La Istanbul, Sorana Cîrstea nu a reușit să-și apere trofeul și înregistrează o cădere de 3 locuri.

Simona Halep rămâne cea mai bine clasată jucătoare din România

În plin proces de recuperare, după accidentarea suferită la Miami Open, și de pregătire pentru participarea la Roland Garros, Simona Halep i-a anunțat pe organizatorii de la Stuttgart că nu va evolua anul acesta la turneul de 500 de puncte.

ADVERTISEMENT

Competiția din Germania era pe agenda fostului lider mondial, însă, sportiva împreună cu noul ei antrenor Patrick Mouratoglou au decis să nu forțeze pentru a evita o nouă accidentare în prag de Roland Garros.

În aceste condiții Simona Halep a fost depășită de Leylah Fernandez și a căzut un loc, până pe 21, în clasamentul mondial. Chiar și așa, Halep rămâne cel mai bine clasată jucătoare de tenis din România.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a participat săptămâna trecută la turneul WTA 250 de la Istanbul, unde trebuia să-și apere punctele și trofeul cucerite în sezonul anterior. Românca a fost, însă, eliminată în semifinale și înregistrează o cădere de trei poziții în clasamentul WTA.

Cîrstea începe săptămâna pe locul 27, față de 24 pe cât se situa la precedenta actualizare a clasamentului. În Top 100 mondial se mai regăsesc alte patru jucătoare din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse se situează pe locul 57, rina Begu pe 62, iar Jaqueline Cristian pe 69. Ana Bogdan se menține și ea între primele 100 de jucătoare ale lumii, pe locul 95.

Irina Bara, pe locul 105, Mihaela Buzărnescu (125) și Alexandra Cadanțu (161), sunt celelalte jucătoare din România care reușesc să puncteze constant în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek este de neoprit

Poloneza Iga Swiatek continuă să domine clasamentul WTA, dar și adversarele pe care le întâlnește în turneele din circuitul mondial.

La sfârșitul săptămânii trecute, Iga a cucerit trofeul pus în joc de organizatori, la WTA Stuttgart, impunându-se în cel de al patrulea turneu consecutiv.

În topul mondial jucătoarea din Polonia are 7.181 de puncte, cu peste 2.130 de puncte mai multe decât Paula Badosa, ocupanta locului 2. Podiumul este completat de Barbora Krejcikova.

ADVERTISEMENT