Sport

Simona Halep a ieșit din topul celor mai bogate sportive din tenis. Cum arată acum clasamentul

Simona Halep a ieșit din topul celor mai bogate sportive din tenis.
25.08.2021 | 12:17
Simona Halep a iesit din topul celor mai bogate sportive din tenis Cum arata acum clasamentul
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a aflat în topul celor mai bogate jucătoare de tenis în ultimii ani, asta datorită perfomanțelor avute, dar sportiva nu a mai obținut aceleași rezulate, asta și din cauza accidentării suferite la gambă în luna mai.

Două ieșiri din top 10 într-un interval scurt de timp

Măcinată de accidentări, Simona Halep a părăsit top 10 WTA, dar și top 10 cele mai bogate jucătoare de tenis din lume. Rezultatele slabe din 2021 au avut o influență negativă asupra venitului româncei pe anul acesta.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu se regăsește în topul celor mai bogate jucătoare, publicat de Sportico în această săptămână. Jucătoarea din România a încasat în jur de 3 milioane de euro din sponsorizări în ultimul an, dar premiile obținute la turnee nu au fost la fel de mari ca și anii trecuți.

În 2021, românca a câștigat doar 531.827 de dolari din premii, după ce a ratat turnee importante precum Roland Garros sau Wimbledon, din cauza accidentării la gambă.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka, cea mai bogată sportivă din lume, a obținut sume amețitoare în numai un an: 50 de milioane de dolari din contracte de sponsorizare și 5,2 milioane de dolari din premii.

Cum arată topul celor mai bogate sportive din 2021

După Naomi Osaka, pe poziția secundă în topul respectiv se află Serena Williams (SUA), cu venituri de 35,5 milioane de dolari în ultimul an (34 de milioane din contracte de publicitate și 1,5 milioane provenind din premii).

ADVERTISEMENT

Celelalte milionare din top sunt: Simone Biles (gimnastică, 6 milioane de dolari), Jin Young Ko (golf, 5,6 milioane de dolari), Sei Young Kim (golf, 4,7 milioane de dolari), Garbine Muguruza (tenis, 4,5 milioane de dolari), Alex Morgan (fotbal, 4,3 milioane de dolari), Megan Rapinoe (fotbal, 4,1 milioane de dolari), Mikaela Shiffrin (ski, 3,9 milioane de dolari) și Inbee Park (golf, 3,7 milioane de dolari)

Simona Halep plătește pentru decizia de a îl demite pe Teo Cercel

Problemele musculare îi dau bătai de cap din ce în ce mai mari Simonei Halep, iar asta arată că pregătirea fizică a româncei nu este la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial încă mai plătește pentru o decizie luată la nervi, în urmă cu un an și jumătate. În ianuarie 2020, Simona Halep decidea să îl concedieze pe Teo Cercel, preparatorul fizic alături de care lucra de foarte mulți ani, încă din 2013.

Era chiar primul meci de anul trecut, cu Ajla Tomljanovic, iar Simona a țipat către Darren Cahill. “Spune-i lui Teo că sunt foarte obosită! Am obosit!”, a fost mesajul răstit. Teo Cercel se afla chiar lângă australian.

Simona Halep, cu puțin timp înainte de a-l demite pe Teo Cercel: „El știe cum trebuie să mă ia”

Exercițiile din sala de forță te uzează, pentru că folosești foarte mult tendoanele, încheieturile, spatele, coloana… am problemele mele acolo.

Cu trecerea anilor, îmbătrânesc, așa cum a zis Darren și trebuie să îmi măresc masa musculară pentru a-mi ține tendoanele și oasele mai bine.

Teo știe cum trebuie să mă ia. Dacă mă plâng foarte tare, atunci se oprește și el din a-mi da exerciții. Dar dacă mă plâng doar un pic, că am eu o nemulțumire, mă impinge de la spate”, declarat Simona Halep pentru BT Talks, cu puțin timp înainte de a-l demite pe Cercel.

ADVERTISEMENT