Simona Halep

Simona Halep a impresionat specialiștii în meciul cu Amanda Anisimova: „Cea mai bună serie din carieră”

02.10.2020 | 17:20
Simona Halep a impresionat specialistii in meciul cu Amanda Anisimova Cea mai buna serie din cariera
ADVERTISEMENT

Simona Halep a impresionat pe toată lumea după ce a reușit să o învingă în mod categoric pe americanca Amanda Anisimova, în turul trei de la Roland Garros.

Jucătoarea de 19 ani nu a avut nicio șansă în fața româncei, care a câștigat clar, cu 6-0, 6-1. Meciul a durat doar 54 de minute, iar jucătoarea noastră nu a avut niciun fel de problemă împotriva Anisimovei.

ADVERTISEMENT

Evoluția impecabilă a Simonei Halep i-a garantat româncei accesul în optimile de la Paris, acolo unde o va înfrunta pe Iga Swiatek, poloneza aflată pe locul 53 în ierarhia WTA.

Simona Halep a impresionat oamenii de tenis prin evoluția sa: „Zici că e Nadal”

Evoluția entuziasmantă a Simonei Halep în fața americancei Amanda Anisimova i-a permis româncei să se califice mult mai ușor decât s-ar fi așteptat în faza optimilor de la Roland Garros 2020. Halep a învins-o pe jucătoarea care a eliminat-o în 2019 după doar 54 de minute.

ADVERTISEMENT

Jocul româncei a atras admirația unor nume grele din tenisul mondial, care s-au declarat uimite de modul în care s-a prezentat Simona astăzi, 2 octombrie, pe zgura de la Paris.

„În opinia mea, va câștiga un nou titlu la Roland Garros. De când o antrenează Darren Cahill, joacă mai bine, servește excelent. Se vede contribuția lui Darren la modul în care Simona execută voleele”, a spus Henri Leconte fost tenismen și actualmente analist pentru Eurosport Franța.

ADVERTISEMENT

Și Barbara Schett, fostă jucătoare cu trei titluri WTA în palmares, a avut numai cuvinte de laudă pentru Halep. Australianca Schett are 44 de ani și este în prezent analistă la Eurosport UK.

„Modul în care Simona returnează mingile îmi amintește de Rafael Nadal. Nu e ușor să reușești să faci ce face ea la retur”, a spus Schett după meciul lui Halep.

ADVERTISEMENT

Laude și din partea WTA

Evoluția Simonei a fost remarcată și apreciată și de site-ul oficial al WTA, care a subliniat faptul că Simona Halep s-a aflat la un nivel mult mai ridicat decât cel din 2019, când a fost eliminată în faza sferturilor de finală chiar de către Anisimova.

„Simona Halep, care este și principala favorită a turneului din Franța, a obținut o victorie clară în fața adolescentei Amanda Anisimova, luându-și revanșa pentru eliminarea din ediția anterioară. Ea s-a calificat astfel în optimi, după doar 54 de minute de joc.

Victoria completează o serie impresionantă pentru Halep, cea mai bună din cariera sa, de 17 meciuri consecutive câștigate. Acest parcurs include și titlul de la Dubai, cucerit înaintea pauzei, dar și trofeele de la Praga și Roma, cucerite după reluarea competițiilor”, scrie pe site-ul WTA.

Pentru Simona Halep, urmează o altă partidă cu o jucătoare foarte tânără. Românca va evolua în optimi contra polonezei Iga Swiatek, în vârstă de 19 ani, la fel ca Anisimova. Swiatek este clasată pe locul 53 în ierarhia WTA.

ADVERTISEMENT
Tags: