Sporturi

Simona Halep a jucat în meciul anului din circuitul WTA. Poate fi și cea mai bună jucătoare din 2020

08.12.2020 | 12:30
Simona Halep a jucat in meciul anului din circuitul WTA Poate fi si cea mai buna jucatoare din 2020
ADVERTISEMENT

Partida dintre Simona Halep (29 de ani, locul 2 mondial) și Elena Rybakina (21 de ani, locul 19  WTA), din ultimul act al competiției de la Dubai, a primit titlul de jocul anului în circuitul feminin. Simona mai poate primi un premiu.

Sportiva din România a câștigat trei titluri WTA în acest an, la Dubai, Praga și Roma, și a bifat 22 de competiții câștigate de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Finala turneului de la Dubai contra Elenei Rybakina, din februarie 2020, în urma căreia Simona Halep a cucerit primul titlu al anului, a primit titlul de cel mai frumos meci de tenis din circuitul feminin din 2020.

După ce a evoluat în meciul anului din circuitul WTA, Simona Halep poate deveni și cea mai bună jucătoare din 2020

Sportiva din Constanța a revenit după ce a cedat primul set, 3-6, și l-a câștigat pe al doilea cu același scor. În actul decisiv, Simona a fost mai bună în tiebreak și a cucerit trofeul la Dubai. A fost ultimul turneu pe care l-a disputat Halep înaintea pauzei cauzată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

După reluarea competițiilor, pentru Simona Halep au venit succesele de la Praga, 6-2, 7-5 în finala cu Elise Mertens, și de la Roma, unde sportiva noastră a profitat de abandonul din ultimul act al Karolinei Pliskova, la scorul de 6-0, 2-1 în favoarea Simonei. Sportiva din România și-a analizat sezonul.

Celelalte dueluri nominalizate la titlul de jocul anului 2020:

  • Serena Williams vs Venus Williams (scor 3-6, 6-3, 6-4), la Lexington
  • Naomi Osaka vs Anett Kontaveit (scor 4-6, 6-2, 7-5), la Cincinnati
  • Aryna Sabalenka vs Cori Gauff (scor 1-6, 7-5, 7-6), la Ostrava
ADVERTISEMENT

Simona Halep se va lupta pentru titlul de cea mai bună jucătoare a anului cu Victoria Azarenka (13 WTA), Sofia Kenin (4 WTA), Naomi Osaka (3 WTA), Aryna Sabalenka (10 WTA) și Iga Swiatek (17 WTA). În acest an, românca a strâns 23 de victorii și numai trei eșecuri.

Patricia Țig poate primi premiul pentru „revenirea anului”

Sportiva din România a mai primit premiul pentru jucătoarea anului în urmă cu doi ani, iar rezultatele pentru actuala ediție, în urma voturilor ziariștilor, vor fi anunțate în decursul acestei săptămâni de cei de la WTA. Simona Halep a dezvăluit cum a ajuns să apeleze la psiholog.

ADVERTISEMENT

La premiul pentru „revenirea anului”, țara noastră este reprezentată de jucătoarea Patricia Țig (56 WTA), care a cucerit în 2020 titlul de la Istanbul, după ce a câștigat în finală contra lui Eugenie Bouchard, cu 2-6, 6-1, 7-6. Sportiva pregătită de antrenorul Răzvan Sabău se va lupta cu Victoria Azarenka (13 WTA), Tsvetana Pironkova (135 WTA) și Laura Siegemund (50 WTA).

Ashleigh Barty se află pe primul loc în clasamentul feminin cu 8717 puncte. Simona Halep ocupă poziția secundă, cu 7255 de puncte, iar Naomi Osaka se află pe ultima treaptă a podiumului (5780).

ADVERTISEMENT