Sporturi

Simona Halep a mai avut în trecut probleme la spate! Ce spunea actualul lider mondial în 2013: “Probleme la coloană”

02.10.2018 | 16:17
Simona Halep a mai avut in trecut probleme la spate Ce spunea actualul lider mondial in 2013 Probleme la coloana

Simona Halep a mai avut în trecut probleme la spate. Liderul mondial a primit un diagnostic dur din partea medicilor şi a aflat că are hernie de disc, lucru care i-ar putea afecta participarea la ultimele două turnee din finalul de sezon: Kremlin Cup, organizat la Moscova, şi Turneul Campioanelor, organizat la Singapore. După competiţia de la US Open, Simona a acumulat doar înfrângeri şi asta doar din cauza problemelor la spate, care s-au dovedit a fi mult mai serioase decât se credea.

Din păcate, Simona are un istoric mai îndelungat al problemelor din zona lombară. “Trebuie să recunosc că la începutul anului nu mă aşteptam să ajung la acest nivel, locul 11 mondial la finalul lui 2013. Şi spun asta deoarece încă de la începutul acestui an am avut probleme la coloană. Au fost câteva luni grele, fiind singură, fără antrenor, dar după turneul de la Roma am căpătat multă încredere în mine, dându-mi seama că mă pot ridica la un nivel şi mai înalt. Nu mă puteam deplasa. Am avut încredere că acele dureri îmi vor trece şi chiar mi-au trecut doar făcând nişte exerciţii”, spunea Simona Halep la final de an 2013. Interesant este că aceste probleme au apărut, atât atunci, cât şi acum, după serii de victorii impresionante. Ca şi 2018, anul în care a cucerit primul său titlu de Grand Slam, în 2013, Simona reuşea să urce vertiginos în clasamentul mondial. Ce a spus Simona Halep la revenirea în ţară de la Beijing.

Simona a mai întâmpinat dificultăţi în zona lombară în trecut

Este, deci, cunoscut, istoricul suferinţelor Simonei, însă este important de ştiut în cât timp va putea depăşi aceste clipe dificile, pentru că la acest moment este din ce în ce mai difcil de crezut că va putea obţine pe final de sezon rezultatele pe care şi le dorea: maximul la cele două turnee la care încă figurează pe lista participării: Kremlin Cup şi Turneul Campioanelor. În funcţie de rezultatul la cele două competiţii ar putea şti fără îndoială dacă poate termina anul pe locul de lider mondial şi a-i depăşi recordul Victoriei Azarenka, bielorusa care a petrecut pe locul întâi 51 de săptămâni, cu 3 mai mult decât Halep (48). 

Tags: