Sporturi

Simona Halep a mai scăpat de o adversară redutabilă la Stuttgart! Drum liber spre primul titlu din 2019

19.04.2019 | 10:06
Simona Halep a mai scapat de o adversara redutabila la Stuttgart Drum liber spre primul titlu din 2019

Jucătoarea de tenis Simona Halep a mai scăpat de o adversară redutabilă la turneul de categorie Premier de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare totală de 886.077 de dolari. La competiția din Germania care se va desfășura în perioada 22-28 aprilie, Halep, care în aceste zile se pregătește pentru semifinala de Fed Cup cu Franța din weekend, are de apărat un sfert de finală.

Simona Halep a mai scăpat de o adversară redutabilă la Stuttgart

Triplă campioană la Stuttgart între 2012 și 2014, Maria Șarapova a anunțat că nu va juca în acest an la turneul din Germania, astfel că Simona Halep a mai scăpat de o adversară dificilă. Rusoaica primise un wild-card pentru a putea fi prezentă pe tabloul principal, dar în cele din urmă a decis să se retragă deoarece nu este refăcută complet după oprația suferită la umărul drept.

”Tuturor fanilor mei extraordinari din Germania care vin să mă vadă jucând la turneul meu preferat, la Stuttgart, în fiecare an, îmi pare foarte rău să vă anunţ că nu voi putea juca de această dată. Progresele sunt foarte bune, dar nu sunt pregătită să joc la cel mai înalt nivel”, a declarat Maria Șarapova pentru site-ul oficial al WTA, cu doar câteva zile înaintea începerii competiției.

Maria Șarapova sărbătorind câștigarea titlului la Stuttgart în 2013
Maria Șarapova sărbătorind câștigarea titlului la Stuttgart în 2013

Șarapova ar putea revenit la Madrid Open

Maria Şarapova, aflată pe locul 28 în clasamentul WTA, nu a mai jucat de la sfîrșitul lunii ianuarie, atunci când s-a retras înaintea partidei din turul doi cu compatrioata sa Daria Kasatkina. În vârstă de 31 de ani, ea este chinuită de mai mult timp de o accidentare la umărul drept, iar în luna februarie a fost suspusă unei intervenții chirugicale. Următorul turneu de programul Șarapovei este Madrid Open, care va începe la 5 mai.

În urmă cu o zi, două jucătoare din Top 10 WTA, ucraineanca Elina Svitolina şi americanca Sloane Stephens, și-au anunțat și ele retragerea de la Porsche Tennis Grand Prix. Simona Halep, care în acest weekend va juca pentru România în semifinalele Fed Cup, va fi prezentă pe zgura de la Stuttgart, ea urmând a fi cap de serie numărul 2. Principala favorită a competiției din Germania este japoneza Naomi Osaka.

Tags: