Sporturi

Simona Halep a oferit imaginea zilei la Indian Wells. Ce a făcut pentru a câștiga primul set împotriva Katerynei Kozlova

10.03.2019 | 21:25
Simona Halep a oferit imaginea zilei la Indian Wells Ce a facut pentru a castiga primul set impotriva Katerynei Kozlova

Simona Halep a avut nevoie de tie-break pentru a câștiga primul set cu Kateryna Kozlova. Chiar dacă a controlat prima parte a setului, Simona a fost foarte aproape de a-l ceda în final, însă a reușit să-și revină la timp.

Simona Halep a oferit imaginea zilei la Indian Wells

Simona Halep a condus cu 5-3 și a avut minge de set, dar ucraineanca a revenit spectaculos și a întors rezultatul de partea sa, conducând cu 6-5. În acea pauză, Simona Halep și-a pus prosopul în cap pentru a se relaxa. Până la urmă, decizia s-a dovedit a fi una inspirată, Halep ducând setul în tie-break, iar acolo impunându-se fără emoții.

Simona Halep a trecut în primul tur de Barbora Strycova, pe care a învins-o în minimum de seturi după un joc solid, motiv pentru care casele de pariuri i-au scăzut cota la câștigarea trofeului de la 8.00 la 5.00. Doar Serena Williams este mai bine cotată decât Simona la acest turneu, pe care sportiva noastră și l-a adjudecat în 2015. Simona Halep a fost eliminată în semifinale la precedenta ediție.

Sportiva noastră are rezultate contrastante în 2019. Nu a câștigat niciun turneu până acum. La Australian Open a fost scoasă în faza optimilor de finală de Serena Williams, în timp ce la Doha a disputat finala, pe care a pierdut-o în fața belgiencei Elise Mertens. La Dubai a ieșit încă din sferturi, eliminată fiind de Julia Goerges.

Până la turneele de la Doha și Dubai, Simona a scris istorie pentru România, obținând două victorii în duelul cu Cehia, câștigat de „tricolore” cu 3-2. România s-a calificat pentru prima dată în ultimii 46 de ani în semifinalele FED Cup, acolo unde ne vom duela cu Franța, în deplasare, în weekend-ul 20-21 aprilie.

Simona Halep încearcă la Indian Wells nu doar să câștige trofeul, dar și să revină pe primul loc, aflându-se în luptă cu Naomi Osaka pentru această poziție.

Tags: