Simona Halep

Simona Halep a pierdut primul set la Australian Open 2020! Cifrele unei manșe nebune

30.01.2020 | 08:49
Simona Halep a pierdut primul set la Australian Open 2020 Cifrele unei manse nebune
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Simona Halep a pierdut primul set la Australian Open 2020 în meciul cu Garbine Muguruza din faza semifinalelor.

Simona Halep a pierdut primul set la Australian Open 2020

Simona Halep a avut un parcurs perfect la Australian Open 2020, reușind să nu piardă niciun set până în semifinale. Însă, la jocul împotriva Muguruzei, campioana noastră a cedat primul set după un tie-break nebun.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a ratat patru mingi de set, două la 6-5 pe serviciul sportivei din Spania, și alte două în tie-break, dintre care unul pe propriul serviciu, iar Muguruza a profitat de a treia șansă avută și a câștigat tie-break-ul cu 10-8, după un maraton de o oră și 10 minute.

Halep a câștigat mai multe puncte

Primul set a fost unul extrem de echilibrat, iar cifrele arată acest lucru. Halep a fost dominată clară de Muguruza la numărul de lovituri câștigătoare, 7-18, dar jucătoarea din Spania a avut și mai multe greșeli neforțate, 11-29.

ADVERTISEMENT

Din păcate, Simona Halep a pierdut setul deși a câștigat cinci puncte mai mult decât adversara sa, 49-44. Un alt capitol la care românca a stat prost a fost cel al punctelor jucate la fileu. Halep a urcat de două ori, dar nu a câștigat niciun punct, în timp ce Muguruza a reușit 9 puncte din 15 urcări.

Halep nu a dat niciun as

Halep a stat mult mai bine la primul serviciu, având un procentaj de 69%, față de 55% Muguruza. În schimb, sportiva spaniolă a câștigat 75% din punctele jucate pe primul serviciu, în timp ce românca a avut un procentaj de 72%.

ADVERTISEMENT

Garbine Muguruza a reușit trei ași în primul set, în timp ce Halep nu a dat niciunul. Ambele jucătoare au avut câte o dublă greșeală.

Halep, lovituri magistrale

Garbine Muguruza o conduce pe Simona Halep la meciurile directe, scor 3-2. Învingătoarea din acest meci o va întâlni în finală pe americanca Sofia Kenin, care a învins-o surprinzător pe liderul clasamentului WTA, australianca Ashleigh Barty.

ADVERTISEMENT

În primul set pierdut cu Garbine Muguruza, Simona Halep a reușit câteva lovituri magistrale prin care a ridicat asistența în picioare.

ADVERTISEMENT