Simona Halep

Simona Halep a pierdut un om important din echipă! “Am învăţat multe de la el”

| 08.09.2018 | 20:45
Simona Halep a pierdut un om important din echipă! "Am învăţat multe de la el"

Simona Halep a pierdut un om important din echipă. Simona Halep, liderul mondial din WTA a pierdut un om de bază din echipa ei.

Colaborarea dintre Simona Halep şi Andrei Pavel s-a oprit fără ca nimeni să ofere o explicaţie.  Andrei Pavel este noul antrenor al lui Marius Copil. Anunțul a fost făcut chiar de către tenismenul român pe contul personal de Twitter. Impus de Ion Ţiriac în echipa liderului mondial din WTA, Pavel nu a rezistat decât un an lângă Simona Halep, care a ales să-l pregătească exclusiv pe Marius Copil.

“Sunt fericit să anunț că Andrei Pavel este noul meu antrenor”, a scris Marius Copil pe contul său de Twitter. Devenit antrenorul Simonei Halep în toamna anului tercut, Andrei Pavel nu a fost prezent în mod constant în staff-ul sportivei. Fostul tenismen român a participat doar la câteva antrenamente alături de Simona.

Simona Halep a pierdut un om important din echipă

Simona Halep a oprit colaborarea cu un om esenţial din echipa ei. “E foarte bine. Am învăţat multe de la el. Sper să continuăm colaborarea cât mai mult timp, să învăţ cât mai multe. Avem o lună de zile şi deja simt că am învăţat multe”, a spus Copil, despre colaborarea cu Andrei Pavel.

Andrei Pavel a făcut parte din echipa tehnică a Simonei Halep când aceasta a ajuns pentru prima dată numărul 1 mondial. Se întâmpla în luna octombrie a anului trecut, când Halep a trecut de Ostapenko la Beijing. Marius Copil s-a despărțit în urmă cu puțin timp de antrenorul său, Andrei Mlendea, alături de care a reușit cea mai bună clasare din carieră, locul 73.

De ce a plecat Andrei Pavel din echipa Simonei Halep

În prezent, Copil se află pe locul 91 ATP, iar sportivul a considerat că are nevoie de o schimbare pentru a face încă un pas înainte în carieră. Andrei Pavel a făcut astfel trecerea de la numărul 1 mondial la racheta numărul 1 a României în circuitul masculin de tenis. Se pare că Pavel avea rol decorativ în staff-ul Simonei, iar constănţeanul a acceptat oferta lui Marius Copil pentru a avea un rol principal.

“Lucrez cu Andrei Pavel și pe parte de pregătire fizică cu Lucian Nicolescu. Colaborarea noastră este full-time. În legătură cu Andrei Mlendea (fostul lui antrenor), am oprit legătura după doi ani și jumătate. Am simțit nevoia de o schimbare, pentru a face pasul următor. Am terminat colaborarea în condiții amiabile. Noi rămânem prieteni apropiați în continuare”, a lămurit situația arădeanul Marius Copil.

Andrei Pavel a fost cooptat în stafful tehnic al Simonei anul trecut, după US Open. Mulţi au zis că e o decizie care nu va ajuta prea mult, dar iată că lucrurile nu au stat tocmai aşa şi cel supranumit “Cneazul” şi-a demonstrat utilitatea în mai multe rânduri. Mai mult, au fost destule momente în care Darren Cahill nu s-a aflat alături de eleva sa şi cel care a consiliat-o, de cele mai multe ori cu folos, a fost Andrei Pavel. Acesta şi-a câştigat pe merit o poziţie solidă în stafful tehnic al numărului 1 mondial. Daren Cahill l-a lăudat pe Andrei Pavel pentru munca depusă în perioada premergătoare turneului de la Madrid, perioadă de la care Cahill a lipsit.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!