Sport

Simona Halep a plecat la Praga! Anunţ de ultimă oră despre US Open: “Nu vreau să merg!”

07.08.2020 | 13:44
Simona Halep a plecat la Praga Anunt de ultima ora despre US Open Nu vreau sa merg
ADVERTISEMENT

Prague Open va fi primul turneu la care Simona Halep va participa după pandemia de coronavirus. Acesta va avea loc între 10 și 16 august.

Românca este principala favorită a competiției. Turneul se desfășoară pe zgură, suprafața favorită a Simonei. Irina begu și Patricia Țig vor fi și ele prezente în Cehia.

ADVERTISEMENT

Ele au jucat în această săptămână la turneul din Italia de la Palermo. Ambele auu fost eliminate după primul joc. În calificările turneului din Praga vor evolua: Ana Bogdan, Irina bara, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.

43 de mii de euro ia câștigătoarea

Turneul din Cehia face parte din categoria WTA International și are premii totale de 250.000 de euro. Câștigătoarea turneului va pleca acasă cu 43.000 de dolari și 280 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

La competiție nu au voie spectatorii, iar participanții trebuie să respecte reguli stricte de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial în turneul din Emiratele Arabe Unite de la Dubai contra Elenei Rybakina. Ea s-a impus în finală cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (7-5) după două ore și 29 de minute. După aceea Simona Halep a fost accidentată și a urmat și pandemia de coronavirus care a afectat omenirea. Din cauza acesteia multe competiții sportive au fost amânate sau anulate. Din aceste motive, românca nu a mai jucat un meci oficial din 22 februarie.

ADVERTISEMENT

Simona nu vrea să joace la US Open

Cu toate acestea, Simona a evoluat într-un meci amical la Cluj unde a făcut pereche cu Horia Tecău. Cei doi i-au întâlnit pe Gabriela Ruse și Marius Copil. 6-3, 6-4 s-a terminat jocul în favoarea Simonei și a lui Horia.

În prezent, Simona Halep se află pe lucul doi în lume. Prima poziție la feminin este ocupată de australianca Ashleigh Barty. Pe trei se află Karolina Pliskova. Ea este urmată de Sofia Kenin din Statele Unite ale Americii și Elina Svitolina din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Simona trebuia să participe la turneul de la Palermo, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Campioana noastră a declarat că în acest moment nu se gândeşte să participe în turneul de la US Open:

“În acest moment, nu merg la US Open. A fost un an ciudat, trebuie să ne obişnuim cu asta. Mi-a fost foarte dor de tenis, de aceea m-am înscris şi la proba de dublu de la Praga”, a spus Halep.

 

 

ADVERTISEMENT