Simona Halep

Simona Halep a plecat la Shenzhen! Turneul Campioanelor debutează în șapte zile

20.10.2019 | 19:03
Simona Halep a plecat la Shenzhen Turneul Campioanelor debuteaza in sapte zile
ADVERTISEMENT

Simona Halep a plecat în decursul zilei de duminică spre Asia, acolo unde va disputa Turneul Campioanelor. Ultima competiție a calendarului circuitului WTA este programată în perioada 27 octombrie – 4 noiembrie la Shenzhen.

Simona Halep a plecat la Turneul Campioanelor

Simona Halep a stat în România în ultima perioadă de timp, având nevoie de pauză pentru refacere după accidentările acuzate în această toamnă, din cauza cărora nu a putut obține rezultatele dorite la Wuhan și Beijing. Acum. la aproape o lună de la ultimul meci disputat, înfrângerea 2-6, 3-6 în turul doi la China Open, Simona a plecat din nou spre Asia, unde va disputa Turneul Campioanelor, programat între 27 octombrie și 4 noiembrie la Shenzhen.

ADVERTISEMENT

Sportiva din România și-a anunțat plecarea în China pe contul oficial de Twitter, unde a postat o poză din aeroport, alături de mesajul: “Suntem pe drum!”. Simona Halep a obținut, matematic, calificarea la Turneul Campioanelor la sfârșitul lunii septembrie, datorită celor 115 puncte obținute la Wuhan. Ediția din acest an, găzduită în premieră de Shenzhen, constituie a șasea consecutivă la care Halep va participa. Chiar dacă a fost calificată pentru șase ediții, Simona a putut participa la doar patru dintre acestea, accidentările nepermițîndu-i să participe. Cea mai bună performanță reușită de sportiva din România la WTA Finals a fost finala din 2014, obținută la chiar prima participare, pierdută în fața Serenei Williams.

Simona Halep și-a anunțat plecarea spre Shenzhen. Sursă Foto: Twitter
Simona Halep și-a anunțat plecarea spre Shenzhen. Sursă Foto: Twitter

Belinda Bencic, ultima jucătoare ce a obținut calificarea

Sportiva din Elveția Belinda Bencic este ultima ce a reușit să obțină calificarea pentru ediția din acest an a WTA Finals, după finala reușită la turneul de la Moscova. Pe lângă Halep și Bencic, celelalte șase jucătoare ce vor participa la ediția din acest an a Turneului Campioanelor sunt Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Bianca Andreescu, Naomi Osaka, Petra Kvitova și Elina Svitolina.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va avea parte și de susținerea lui Darren Cahill la Shenzhen. Antrenorul australian a anunțat recent că va merge în China pentru a stabili împreună cu restul staff-ului, în detaliu, planurile pentru sezonul următor.

  • 6 este locul ocupat de Simona Halep în ierarhia WTA