Simona Halep

Simona Halep a plecat la Wuhan. Când joacă primul meci. Românca are “bye” în turul 1

15.09.2019 | 12:18
Simona Halep a plecat la Wuhan Cand joaca primul meci Romanca are bye in turul 1

Simona Halep va reveni pe teren în circuitul WTA odată cu turneul de la Wuhan, programat a se disputa în perioada 22-28 septembrie 2019. Campioana de la Wimbledon a plecat deja în China pentru ultimele pregătiri înainte de puternicul turneu de categorie Premier 5.

Simona Halep a ajuns la Wuhan. Când joacă primul meci

Simona Halep vine după un US Open 2019 în care a fost eliminată încă din turul secund, de Taylor Townsend. Inițial, parcursul româncei din China trebuia să înceapă la Zhengzhou, însă a fost nevoită să se retragă din cauza unor probleme mai vechi la glezna stângă.

La ediția din 2018 de la Wuhan, Simona Halep, pe atunci numărul 1 WTA, a fost eliminată în turul 2 de slovaca Dominika Cibulkova. A fost un meci de o oră și 25 de minute în care Halep a cedat cu 0-6, 5-7. De altfel, Simona nu se simte prea bine la turneul asiatic. În cele cinci ediții de Wuhan de până acum, Halep a reușit doar o semifinală în 2016, atunci când a pierdut cu Petra Kvitova, scor 2-6, 2-6.

  • 2,828,000 de dolari sunt premiile totale de la Wuhan 2019
Tabloul de la Wuhan 2019, unul extrem de dificil
Tabloul de la Wuhan 2019, unul extrem de dificil. Ashleigh Barty, lider WTA. Sursa foto: hepta.ro

Tabloul de la Wuhan 2019, unul extrem de dificil

La startul turneului de 900 de puncte de la Wuhan se vor afla cele mai importante jucătoare din circuit. Nu vor lipsi liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, locul 2, cehoaica Karolina Pliskova sau semifinalista US Open 2019, Elina Svitolina. Alte jucătoare cu pretenții de la Wuhan: Petra Kvitova, Kiki Bertens, Belinda Bencic și Sloane Stephens. Naomi Osaka, Maria Sharapova și Venus Williams au primit un wild-card pentru acest turneu.

Tabloul de la Wuhan 2019, unul extrem de dificil
Tabloul de la Wuhan 2019, unul extrem de dificil. Captură foto: WIkipedia

Primele 8 favorite beneficiază de un prim tur liber în China și intră în competiție direct în runda secundă. Astfel, Simona Halep va juca primul meci, cel mai probabil, marți, în turul 2, după ora 6:00, ora României

Campioana de la US Open 2019, Bianca Andreescu, nu va participa în acest sezon la Wuhan. Canadianca de origine română încă resimte oboseala după turneul american, iar revenirea ei în circuit ar putea avea loc la Beijing.