Sport

Simona Halep a primit sfaturi de la un fost mare campion înainte de US Open: „Cred că acesta e momentul cheie din cariera ei”

Fost mare jucător de tenis suedez, Mats Wilander a explicat care este schimbarea pe care Simona Halep trebuie să o facă pentru a rămâne competitivă la cel mai înalt nivel.
30.08.2021 | 18:53
Simona Halep a primit sfaturi de la un fost mare campion inainte de US Open Cred ca acesta e momentul cheie din cariera ei
ADVERTISEMENT

De 7 ori campion în turneele de grand slam, Mats Wilander a indicat care sunt lucrurile asupra cărora Simona Halep ar trebui să-și concentreze atenția pentru a reveni la cel mai înalt nivel în tenisul mondial.

Fostul mare tenismen suedez crede că o schimbare de tactică ar putea să-i reaprindă Simonei Halep pofta de tenis și să o ajute în a-și regăsi vârful formei.

ADVERTISEMENT

Mats Wilander susţine că Simo trebuie să schimbe și factorul mental pentru ca ea să câştige al treilea Grand Slam, după Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019.

Mats Wilander, sfaturi pentru Simona Halep

Wilander a explicat că schimbarea jocului propriu-zis poate aduce mai multă plăcere decât câștigarea unui nou titlu de mare șlem, pentru că primul este conectat la pasiunea primordială de a juca tenis, în vreme ce al doilea scop este pur materialist și nu mai poate motiva un jucător care a reușit deja această performanță.

ADVERTISEMENT

„Cred că pentru Simona e o situație în care, evident, din punct de vedere fizic, trebuie să fie bine. Acesta e primul lucru care contează. E posibil, desigur, să fie bine, dar n-avem de unde să știm dacă va reveni la același nivel.

Chiar nu știi niciodată dacă te vei întoarce la forma din trecut, iar în același timp, cred că acesta e momentul cheie din cariera unei jucătoare.

ADVERTISEMENT

După ce câștigă câteva Grand Slam-uri, când devine numărul 1 mondial, poate că motivația sa nu mai e la fel de puternică, așa cum era înainte

Roger Federer, exemplu pentru Simona Halep

Acesta e momentul în care trebuie să începi să-ți schimbi jocul. Trebuie să începi să găsești alte modalități de a te motiva, de a câștiga meciuri de tenis. Cred că am văzut asta la Roger Federer. Dintr-o dată, Roger Federer venea mai des la fileu, lovea mai multe backhand-uri cu efect de top spin, stătea mai aproape de linia de fund și așa a reușit să câștige Wimbledon încă o dată, și Australian Open de două ori, împotriva lui Marian Cilic și Rafael Nadal.

ADVERTISEMENT

Toată lumea care a văzut asta a zis: Oh, Doamne! E un jucător complet diferit! Roger Federer e mult mai agresiv, e mult mai dur.

Mats Wilander: „E vorba despre motivație”

E vorba despre motivație. În cazul ei, motivația nu cred că poate fi câștigarea unui alt Grand Slam. Câștigarea unui alt Grand Slam nu cred că îi oferă o motivație suficient de puternică

 E un obiectiv materialist, care nu o va aprinde. Cred că trebuie să fie vorba despre o schimbare de tactică, un stil diferit și puțin mai agresiv și, cumva, să existe mai multă distracție în timp ce încearcă să câștige meciuri.

Asta ar trebui să țintească decât să fie vizată doar câștigarea unui alt Grand Slam”, a spus Wilander, citat de adevarul.ro.

ADVERTISEMENT