Sporturi

Simona Halep a repetat “isprava”! În 2015, a jucat accidentată tot pentru un bonus financiar la Beijing

30.09.2018 | 19:30
Simona Halep a repetat isprava In 2015 a jucat accidentata tot pentru un bonus financiar la Beijing

Simona Halep a procedat ca în 2015 şi a intrat pe teren pentru a încasa premiul în bani. Liderul mondial din WTA a repetat “isprava” din 2015 şi, deşi accidentată, a intrat pe teren pentru a câştiga banii puşi la bătaie de către organizatorii turneului organizat în capitala Chinei. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Beijing accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Simona Halep a intrat în meciul contra sportivei din Tunisia, Ons Jabeur, accidentată, iar după un set a decis să abandoneze. Românca din fruntea clasamentului mondial nu a rezistat pe teren decât 32 de minute de joc, timp în care parcă nimic nu i-a ieşit. Simona a cerut intervenţia medicilor la scorul de 1-4, a apelat la sfaturile antrenorului ei, Darren Cahill, dar nimic nu a părut că o poate îndepărta din calea înfrângerii. După meci, Halep a fost acuzată că, deşi era accidentată, a intrat pe teren pentru bonusul în valoare de 1 milion de dolari pe care WTA îl acordă jucătoarei care termină anul precedent pe locul 1 WTA şi care se prezintă la toate turneele de Premier Mandatory și Premier 5, cele mai importante categorii după competiţiile de Grand Slam, 4 la număr.

Simona Halep a repetat “isprava” din 2015 şi a jucat accidentată pentru bani

Nu este prima dată când Simona procedează aşa. În urmă cu 3 ani, în 2015, constănţeanca a jucat într-un picior pentru a încasa 300.000 de dolari. “Am ceva dureri la tendonul lui Ahile. Nu e uşor, dar încerc să fac tot ce pot”, spunea Simona Halep înaintea confruntării cu Lara Arruabarrena din turul întâi, meci în cadrul căruia s-a retras în primul set, la scorul de 5-4 pentru adversara sa. Confrom regulamentului WTA de la acea vreme, jucătoarele din Top 10 primeau bonusuri consistente, dacă jucau în toate cele patru turnee Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid şi Beijing) şi în patru din cele cinci competiţii Premier 5 (Dubai, Roma, Cincinnati, Toronto, Wuhan).

Dacă n-ar fi evoluat atunci la Beijing, Simona ar fi pierdut 300.000 de dolari. La acea vreme, liderul mondial, Serena Williams şi ocupanta locului 3, Maria Şarapova s-au retras din competiţie invocând motive medicale, ceea ce indică faptul că nu au fost interesate de aspectul material. Abandonul de la Beijing a fost al doilea al Simonei din 2015, după cel de la Toronto, acolo unde a renunţat în setul decisiv al finalei cu Bencic. Retragerea Simonei Halep la ediţia din 2018 a turneului de la Beijing este a treia. În 2014, Halep a abandonat înainte de duelul cu Ivanovic din sferturile de finală, în 2015 în primul tur cu Lara Arruabarrena, şi anul acesta după un set disputat cu Ons Jabeur.

Tags: