Sporturi

Simona Halep a rupt legăturile cu omul care a ajutat-o să facă pasul în tenisul mare: “Suntem în relații zero! Facerea de bine…”

25.05.2019 | 09:53
Simona Halep a rupt legaturile cu omul care a ajutato sa faca pasul in tenisul mare Suntem in relatii zero Facerea de bine
Simona Halep a rupt legăturile cu omul care a ajutat-o să facă pasul în tenisul mare Suntem în relații zero! Facerea de bine...

Simona Halep este la Roland Garros, acolo unde va încerca să își apere trofeul obținut anul trecut. Românca este în top 10 WTA de mai bine de 5 ani, însă în perioada junioratului, ea și familia ei au avut de făcut multe sacrificii. Unul dintre oamenii care i-au oferit Simonei Halep un sprijin financiar uriaș în perioada junioratului este omul de afaceri din Constanța, Corneliu Idu.

Simona Halep a rupt legăturile cu omul care a ajutat-o să facă pasul în tenisul mare: “Nu îmi plac poveștile vechi”

Idu a ajutat-o cu sume considerabile pe Simona Halep în perioada junioratului, acoperind cheltuielile pe care românca le-a avut cu turneele și toate celelalte. Însă cei doi nu sunt în relații foarte bune, omul de afaceri fiind dezamăgit de atitudinea jucătoarei:

“Nu mai vreau să vorbesc despre perioada când am ajutat-o pe Simona Halep. Este o poveste atât de veche, iar ea a crescut atât de mare, încât nu își are rostul să vă mai pierdeți timpul cu mine. Mai ales cu mine, cu ea se justifică. Știu că presei îi plac poveștile vechi, dar mine nu îmi plac. Nu mi-o luați în nume de rău, însă sunt până peste cap satul de… Haideți, să vă spun altfel, că eu sunt din ăla, portuar, și vorbesc în limbaj mai neacademic. Proverbul românesc spune că ’facerea de bine, f****a de mama’ sau așa ceva. Nu suntem în relatii mai bune, suntem în relații zero.

Au venit la Constanta când a fost echipa de Fed Cup (n.r. – duelul cu Marea Britanie, din aprilie 2017), pregatirea bazei a costat vreo 150.000 de euro, care au fost în totalitate suportați de mine și, după aceea, în momentul în care a început să dea locurile din tribună, eu mi-am cumpărat pentru musafirii mei 300 de locuri, la mine acasă”, a spus Corneliu Idu pentru sport.ro.

Simona Halep a rupt legăturile cu omul care a ajutat-o să facă pasul în tenisul mare Suntem în relații zero! Facerea de bine...
Simona Halep și Corneliu Idu

“I-am asigurat tot. Numai la hoteluri de 5 stele stătea în deplasări”

Corneliu Idu este unul dintre cei mai bogați oameni din Constanța. Omul de afaceri desfășoară afaceri în servicii portuare, shipping, imobiliare. El deține și unul dintre cele mai mari cluburi de tenis din Dobrogea, dar și o bază ultramodernă în Mamaia. Idu a vorbit în urmă cu câțiva ani despre sprijinul financiar pe care i l-a acordat Simonei Halep: ”Simona juca la Școala Sportivă și era deja cea mai bună jucătoare din țară la vârsta ei. O văzusem de multe ori pe la turnee, știam că are mari perspective.

Pandichi (n.r. antrenorul de atunci al Simonei) a venit să-mi spună că fata ar avea nevoie de sprijin financiar și să mă întrebe dacă vreau s-o ajut. Nu eram pregătit să-mi asum o asemenea responsabilitate, dar până la urmă am fost de acord să o ajut. I-am spus Simonei că, din acel moment, nu va avea nicio grijă, că am să-i asigur toate resursele financiare de pregătire și de participare la toate marile turnee internaționale“, a declarat Idu într-un interviu pentru Gsp.

Ajutorul acordat de omul de afaceri în perioada junioratului se ridică în jurul sumei de 300.000 de euro: “Știu doar că, timp de trei ani, i-am asigurat tot – echipament, antrenori, preparatori fizici, participarea la turnee internaționale, inclusiv la toate cele de Grand Slam. Mereu am vrut să aibă cele mai bune condiții, stăteau numai la hoteluri de 5 stele în deplasări”

Simona Halep of Romania during practice at the 2019 Roland Garros Grand Slam tennis tournament
Simona Halep a rupt legăturile cu omul care a ajutat-o să facă pasul în tenisul mare Suntem în relații zero! Facerea de bine…

Înainte de prima finală de la Roland Garros, Simona Halep l-a sunat pe Corneliu Idu să îl invite la meci, însă atunci, omul de afaceri a declarat că nu are cum să vadă din tribune finala cu Șarapova. Însă, o săptămână mai târziu, Halep a fost invitată de omul de afaceri în Constanța, unde a organizat o masă pentru performanța de la Paris.

  • 300.000 de euro este suma cu care ar fi fost ajutată Simona Halep de Corneliu Idu
  • 1 turneu de Grand Slam a obținut Simona Halep în carieră (Roland Garros 2018)
  • 29,677,869 de dolari a câștigat în carieră românca