Simona Halep

Simona Halep a scăpat de o adversară de top de la WTA Roma 2019! Prima surpriză de pe zgura italiană

13.05.2019 | 16:27
Simona Halep a scapat de o adversara de top de la WTA Roma 2019 Prima surpriza de pe zgura italiana

Jucătoarea de tenis Simona Halep a scăpat de o adversară de top de la WTA Roma 2019, pe care ar fi putut să o întâlnească în optimile de finală. Fostul lider mondial a urcat până pe poziția secundă după ce săptămâna trecută a ajuns în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, dar în capitala Italiei are de apărat 585 de puncte după ce anul trecut a jucat în ultimul act al competiției.

Simona Halep a scăpat de o adversară de top de la WTA Roma 2019

Prima mare surpriză de la WTA Roma 2019 a venit luni chiar pe partea de tablou a Simonei Halep, care a scăpat de o adversară de top pentru optimile de finală. Chinezoaica Qiang Wang, cap de serie numărul 15 și locul 17 WTA, a fost învinsă în primul tur de Katerina Siniakova, cu scorul de 1-6, 7-5, 6-4, după două ore și jumătate. În turul doi, cehoiaca, locul 45 WTA, o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Irina-Camelia Begu, venită din calificări, și rusoaica Daria Kasatkina.

Până la optimile de finală, Simona Halep așteaptă să vadă cine îi va fi adversară în turul doi la turneul din capitala Italiei. Direct acceptată în această fază a competiției, românca va da piept cu învingătoarea întâlnirii dintre cehoiacele Marketa Vondrousova, locul 44 WTA, și Barbora Strycova, locul 40 WTA. Românca are un palmares net favorabil în meciurile directe cu Strycova, scor 5-1, dar a pierdut singurul joc în fața celeilalte posibile adversare, Marketa Vondrousova, anul acest la Indian Wells.

Qiang Wang în timpul turneului de la Madrid
Qiang Wang în timpul turneului de la Madrid

Program infernal pentru Halep la Roma

Organizatorii WTA Roma 2019 au anunțat că Simona Halep va juca în turul doi în ziua de miercuri. În cazul în care va reuși să repete performanța din 2018, atunci când a ajuns în finală, jucătoarea română în vârstă de 27 de ani, va fi nevoită să evolueze în fiecare zi pe zgura din capitala Italiei. Ea va juca joi în optimi, vineri în sferturi, sâmbătă în semifinale și duminică în marea finală.

Duminică, Simona Halep a jucat finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, pe care a pierdut-o în fața olandezei Kiki Bertens, scor 4-6, 4-6. Odată cu acest eșec, românca a ratat șansa să revină pe locul 1 WTA, poziție pe care a pierdut-o după Australian Open în fața japonezei Naomi Osaka. Pentru campioana noastră revenirea în fruntea topului tenisului feminin pare o iluzie în acest moment, deoarece are foarte multe puncte de apărat în timp ce principala ei adversară nu a făcut în 2018 un sezon de zgură prea bun.

Tags: