Simona Halep

Simona Halep a scăpat de o adversară din lupta pentru locul 1! Au mai rămas 8 :)

16.01.2019 | 10:23
Simona Halep a scapat de o adversara din lupta pentru locul 1 Au mai ramas 8

Simona Halep a scăpat de o adversară din lupta pentru locul 1 în clasamentul WTA. Românca nu mai poate fi depăşită de Kiki Bertens, după ce olandeza a fost învinsă în turul 2 de la Australian Open 2019, de Anastasia Pavlyuchenkova. Rusoaica a reuşit să se impună în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 6-3. Bertens ar fi avut nevoie să joace finala la Melbourne pentru a spera la primul loc.

Kiki Bertens va pierde doar 60 de puncte în clasamentul WTA, în condiţiile în care anul trecut era eliminată în turul 3 la Australian Open, chiar de Caroline Wozniacki, cea care avea să şi câştige titlul la Melbourne. Olandeza va avea 4.430 de puncte la prima actualizare după Australian Open, pe 28 ianuarie. Riscă să iasă din top 10 dacă rezultatele nu o vor avantaja, dar poate chiar să câştige poziţii şi să urce pe 7, dacă şi rivalele vor fi eliminate.

Simona Halep a scăpat de o adversară din lupta pentru locul 1. Wozniacki e următoarea care ar putea ieşi din calcule

Pentru Simona Halep rămân alte nouă jucătoare pe care trebuie să le înfrunte în cursa pentru păstrarea primei poziţii în clasamentul WTA. Următoarea care ar putea fi scoasă din listă ar fi chiar Caroline Wozniacki, deoarece daneza nu poate să iasă pe plus la acest turneu, fiind deţinătoarea titlului şi având 2.000 de puncte de apărat. Dacă Simona Halep trece de Sofia Kenin, în turul 2 la Australian Open 2019, Wozniacki iese din calculele pentru locul 1.

Sloane Stephens, care nu are puncte de apărat de la ediţia precedentă, este cea mai periculoasă adversară a Simonei Halep. Americanca trebuie să facă 215 puncte mai multe decât cele pe care românca le va obţine la Melbourne, deci are nevoie de minimum sferturi de finală la Melbourne. Cerinţa poate creşte dacă Simona va mai avansa în competiţie. Osaka şi Kvitova, şi ele lipsite de presiunea rezultatelor din 2018, pot fi periculoase.

Nipona ar avea nevoie să facă 312 puncte mai multe decât Halep, iar Petra de 352 în plus faţă de româncă. Ambele sunt obligate să atingă minimum sferturi de finală. Angie Kerber, care are de apărat semifinala de anul trecut, are nevoie de 617 puncte mai mult decât Simona Halep. Este obligată să îşi apere rezultatul din 2018 pentru a mai spera. Elina Svitolina şi Karolina Pliskova au şi ele şanse la primul loc, dar trebuie să atingă finala competiţiei. 842 de puncte are de recuperat jucătoarea din Ucraina, iar Pliskova trebuie să recupereze 1.022.