Sporturi

Simona Halep a schimbat regulamentul la New Haven! Decizia organizatorilor

27.08.2018 | 16:29
Simona Halep a schimbat regulamentul la New Haven Decizia organizatorilor

Simona Halep a schimbat regulamentul la New Haven, competiţie de la care a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări suferite după maratonul de la Rogers Cup şi Cincinnati.

Românca a câştigat turneul din Montreal şi a avut minge de meci în finala cu Kiki Bertens de la Cincinnati, apoi a fost forţată să se retragă de la New Haven din cauza problemelor medicale. După abandonul liderului mondial, organizatorii turneului au decis să nu mai fie la fel de permisivi cu jucătoarele care vor să se odihnească înainte cu o săptămână de ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open, deşi îşi anunţă prezenţa la turneul din Connecticut.

Simona Halep a schimbat regulamentul la New Haven

Organizatorii turneului de la New Haven au solicitat celor de la WTA să se schimbe regulamentul, iar jucătoarele care procedează așa cum a făcut Simona Halep să fie sancționate. Chiar dacă s-a retras, Simona Halep s-a deplasat la complexul unde se desfăşoară turneului şi şi-a respectat obligaţiile media pe care le-a avut. Chiar şi aşa, oficialităţile de la New Haven nu au fost satisfăcute de cele întâmplate şi vor ca pe viitor să nu se mai repete acest scenariu.

“Nu este vorba doar despre săptămâna noastră, ultima săptămână înainte de US Open. Dacă vă uitaţi la circuitul feminin, în special în această vară, au fost prea multe retrageri sau abandonuri. Avem prea multe turnee în circuitul WTA, iar regula care permite jucătoarelor să se retragă nu este atât de puternică precum ar trebui să fie.

WTA schimbă regulamentul din cauza Simonei Halep

Jucătoarelor ar trebui să li se permită să se retragă doar în anumite situaţii specifice. În prezent, e prea uşor pentru jucătoarele de Top 10 să se retragă. Este dezamăgitor când are loc o retragere, pentru că jucătoarele vor să concureze, iar noi de dorim ca fanii să-şi vadă favoritele la turneele din oraşele lor. Suntem încrezători că programul nostru le permite jucătoarelor să-şi facă un program care să se potrivească nevoilor lor individuale şi scopurilor lor, în timp ce oferă fanilor un produs foarte bun”, s-a plâns directorul turneului din Connecticut, Anne Worcester, citată de bostonherald.com.

Turneul de la New Haven a avut însă mai multe jucătoare care s-au retras, Ashleigh Barty, Kiki Bertens şi Johanna Konta sunt favoritele care au renunţat, în timp ce din cauza problemelor medicale s-au retras pe parcursul turneului Coco Vandeweghe, Petra Kvitova şi Monica Puig.

Simona Halep a schimbat regulamentul la New Haven. Liderul WTA loveşte mingea în timpul unei partide de la Cincinnati
Simona Halep a schimbat regulamentul la New Haven. Liderul WTA, în timpul unei partide de la Cincinnati

Simona Halep debutează astăzi la US Open, de la ora 18:00, în faţa lui Kaia Kanepi. Liderul WTA nu are puncte de apărat la ultimul Grand Slam al acestui an, după ce a fost eliminată în 2017 încă din primul tur de Maria Şarapova. A fost prima lor ciocnire după ce rusoaica a revenit pe teren de la suspendarea pentru dopaj, apoi Simona Halep şi-a luat revanşa şi a învins-o pentru prima dată la Beijing, turneul unde a devenit pentru prima dată lider mondial, după ce învinsese în semifinalele competiţiei o altă “clientă”, pe Jelena Ostapenko, cea care-i furase visul unui turneu de Mare Şlem chiar acolo unde îşi dorea cel mai mult şi mai încercase o dată, Roland Garros. Acum, Halep şi-a luat leacul de frică şi luptă pentru cel de-al doilea mare trofeu din carieră.