Sporturi

Simona Halep a urcat pe locul trei în clasamentul WTA! Poziția Karolinei Pliskova este următoarea țintă, după ce a devansat-o pe Naomi Osaka

14.01.2020 | 13:41
Simona Halep a urcat pe locul trei in clasamentul WTA Pozitia Karolinei Pliskova este urmatoarea tinta dupa ce a devansato pe Naomi Osaka
ADVERTISEMENT

Simona Halep a urcat pe locul trei în clasamentul WTA după victoria obținută în optimile turneului de la Adelaide, 6-3, 7-5, cu Ajla Tomljanovic. Sportiva din România a depășit-o pe Naomi Osaka în ce se va actualiza oficial pe 20 ianuarie și va rămâne pe podium cel puțin până la Australian Open, nipona nejucând la niciun turneu în această săptămână.

Simona Halep a urcat pe locul trei WTA

Simona Halep a avut nevoie de două seturi pentru a trece de Ajla Tomljanovic la Adelaide, iar victoria nu i-a adus doar calificarea în sferturile de finală ale primului turneu la care participă în acest an, ci și urcarea pe podiumul ierarhiei mondiale.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka se afla pe locul trei în circuitul WTA după ce a reușit să ajungă în semifinalele competiției de la Brisbae, unde a pierdut în fața Karolinei Pliskova, viitoare câștigătoare a turneului de categorie Premier, însă pauza din această săptămână o face să piardă o poziție în clasamentul mondial.

Simona Halep a profitat de faptul că Osaka nu joacă la niciun turneu până la Australian Open și a reușit să urce pe locul trei în clasamentul WTA, cu 5560, un avantaj de 64 de puncte față de sportiva niponă.

ADVERTISEMENT

Dacă va câștiga turneul de la Adelaide, Simona Halep poate ajunge la 10 puncte de treapta a doua a podiumului, pe care este acum Karolina Pliskova, cu 5940 de puncte. Ca și în cazul lui Naomi Osaka, nici sportiva din Cehia nu joacă în această săptămână.

Revenirea în vârful ierarhiei, la mare distanță

Ashleigh Barty ocupă în acest moment fotoliul de lider mondial și, chiar dacă s-ar putea apropia la 10 puncte de locul secund în cazul unei victorii la Adelaide, revenirea Simonei Halep pe primul loc în ierarhia WTA pare la mare distanță de realizare.

ADVERTISEMENT

Australianca are 7647 de puncte la începutul acestui sezon, cu peste 2.000 de puncte față de cele 5560 la care a ajuns Halep după calificarea în sferturile de la Adelaide.

Cele două sportive se pot întâlni pentru prima dată în acest sezon chiar la Adelaide, dar doar în finală, fiind principalele favorite ale competiției.

ADVERTISEMENT

Pentru Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, Simona Halep are de apărat optimea de finală reușită în 2019, când a fost eliminată de Serena Williams, în timp ce Barty a ajuns în sferturi anul trecut, meci pierdut în fața cehoaicei Petra Kvitova.

ADVERTISEMENT