Sporturi

Simona Halep a vorbit despre duelul cu Cori Gauff: „Nu am văzut niciun meci cu ea, dar nu e ușor să ajungi aici la 15 ani”

05.07.2019 | 22:35
Simona Halep a vorbit despre duelul cu Cori Gauff Nu am vazut niciun meci cu ea dar nu e usor sa ajungi aici la 15 ani

Simona Halep a eliminat-o pe Viktoria Azarenka în turul 3 la Wimbledon, scor 6-3, 6-1, iar acum se pregătește pentru un duel inedit în optimi. Sportiva noastră o va înfrunta pe Cori Gauff, puștoaica în vârstă de numai 15 ani care face senzație pe iarba londoneză. 

Simona Halep a vorbit despre duelul cu Cori Gauff

Halep a vorbit la conferința de presă ulterioară meciului cu Azarenka despre Gauff. Deși nu i-a reținut numele, Simona a avut doar cuvinte de laudă la adresa sportivei reprezentate de firma de management a lui Roger Federer. Halep a fost impresionată de victoria lui Gauff în fața lui Venus Williams.

„Cu jucătoarea de 15 ani care a ajuns în turul 3 consider că ar fi un meci greu. Nu e ușor deloc să faci o asemenea performanță la această vârstă, să învingi jucătoare bune și să ajungi până aici. Nu am văzut niciodată un meci cu ea, dar știu că a învins-o pe Venus Williams, ceea ce înseamnă ceva. Trebuie doar să mă concentrez pe mine însă” – a spus Simona Halep.

Partida va avea loc în cursul zilei de luni. Cea mai bună performanță a Simonei Halep la Wimbledon este faza semifinalelor, rezultat obținut în 2014. Sportiva noastră venea după două ediții la care a dezamăgit, eliminată fiind în turul 1 în 2017, respectiv în turul 3 în 2018.

Halep nu se va lupta doar cu Gauff, dar și cu dorința de a-și îmbunătăți actualul sezon. Nu a câștigat niciun trofeu în 2019, având numai două finale disputate, la Doha și la Madrid. Dacă trece de Gauff, își poate egala cel mai bun rezultat la turneele de Mare Șlem din acest an, făcând sferturi la Roland Garros și optimi la Australian Open.

De-a lungul carierei, Simona Halep a disputat o singură finală pe iarbă, însă a declarat că meciul cu Azarenka a fost cel mai bun făcut de ea în 2019.