Sporturi

Simona Halep a vorbit despre retragere într-un dialog de poveste cu Andi Moisescu. „Când se va întâmpla asta, trag pe dreapta”

29.05.2020 | 19:10
Simona Halep a vorbit despre retragere intrun dialog de poveste cu Andi Moisescu Cand se va intampla asta trag pe dreapta
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost invitata lui Andi Moisescu la BT Talks, podcastul Băncii Transilvania. Simona a declarat că i-a plăcut să fie invitată la acest podcast, unde s-a simţit foarte bine în compania juratului de la „Românii au talent”.

Simona Halep a avut un dialog de poveste cu Andi Moisescu

Simona Halep chiar a avut un dialog de poveste cu Andi Moisescu. Discuţia a curs uşor, jucătoarea nr. 2 a lumii acceptând toate provocările cu aceeaşi siguranţă a jocului pe care o arată pe teren.

ADVERTISEMENT

Mi a plăcut să fiu invitata la BT Talks, podcastul BT, împreună cu Andi Moisescu. Am povestit despre muncă, performanță și victoriile de Grand Slam.Ascultă-l aici: https://www.bancatransilvania.ro/podcast/Banca Transilvania

Posted by Simona Halep on Friday, 29 May 2020

Simona a vorbit despre munca uriaşă dusă pentru a ajunge în vârful piramidei,  despre lupta cu sine, mentalitatea de a fi câștigător,  despre modelele şi chiar despre distanțarea socială. A vorbit despre modul  cum vede succesul și ce înseamnă de fapt pentru ea un Grand Slam. A ajuns chiar și la subiectul retragerii!

Tatăl ei a crezut cel mai mult în ea

Halep nu a lipsit niciodată de la antrenamente și disciplina ei este exemplară. Acesta este și motivul pentru care ea nu este o întâmplare, ci un rezultat al muncii ei.

ADVERTISEMENT

Simona joacă tenis de peste 24 de ani și tatăl ei a crezut cel mai mult în ea. A atins prima poziție în clasamentul mondial WTA de 2 ori și a câștigat 2 turnee de Grand Slam – Roland Garros și Wimbledon.

Simona Halep: „Când voi ieși din top 10 WTA, cred că o să trag pe dreapta

Simona spune că a învăţat enorm din cele două luni de izolare şi i se pare că de fapt a petrecut ultimii şase în carantină, nu doar aceste două luni. A vorbit și despre momentul retragerii.

ADVERTISEMENT

“Am învăţat enorm din izolarea de două luni. Mi-am dat seama că în ultimii 6 ani eu am fost efectiv în carantină totală. Mi-am dat seama că trebuie să schimb câte ceva în viaţa mea, ca să mă dezvolt şi pe partea emoţională şi personală. Faptul că am stat în carantină 6 ani m-a ajutat să ajung numărul 1 mondial.

M-am gândit și la retragere sinceră să fiu, încă simt că mai pot mult. De visat nu mă împiedică nimic să visez, în continuare sunt foarte motivată pentru al treilea Grand Slam. Sunt motivată pentru a vedea cât mai pot să stau în top 10. Atunci când voi ieși din top 10 WTA, cred că o să trag pe dreapta.

ADVERTISEMENT

Ce a învăţat-o pe Simona cel mai important Darren Cahill

Dar acum, ca să fiu fericită în viaţă şi fără tenis, încerc încet-încet să mai simt şi altceva, să mai văd şi altceva. Dar felul meu de a fi îmi spune la 10 seara să fiu acasă pentru că a doua zi dimineaţă am antrenament. Nu pot să mă desprind total, dar am progresat un pic. Şi sunt mândră”.

Pentru Simona nu a fost deloc uşor până se ajungă să se împrietenească aşa cum trebuie cu stressul, dar Darren Cahilla ajutat-o mult la acest capitol. “În momentul în care pui prea multă presiune pe tine, te blochezi și nu te mai poți concentra.”

De cele mai multe ori meciul se câştigă înainte de meci

„Performanța nu e un secret. Trebuie să muncești și să îți dai seama ce ai greșit să poți face mai bine la următoarea ocazie. Când reușesti, uiți și suferința, și greutatea anilor.

În 90% dintre situații, meciul se câștigă înainte de meci. Meciurile emoționale, mari, finale de Grand Slam se câștigă și se pierd înainte. Limita noastră nu este o limită fixă. Când vrei mai mult, limita o poți face să fie flexibilă. Mă simt obosită, au fost ani grei, dar 2-3 ani mai pot să joc”.

Modelele Simonei Halep

Pentru Simona au existat câteva modele de sportivi care au ajutat-o mult să urce spre performanţă. Ea crede că nu te poţi socoti niciodată numărul 1 mondial dacă nu ai câştigat cel puţin un titlu de Grand Slam.

Modelele Simonei au fost Justine Henin, Rafael Nadal, Andrei Pavel, Hagi și Cristian Chivu, dar mai ales, pentru atitudinea arătată pe teren spaniolul Rafael Nadal. “Joacă fiecare punct ca și cum ar fi ultimul din viața lui. Doar după 3-4 ani de antrenamente cu Darren, am ajuns să am o mentalitate asemănătoare cu a lui Nadal. Cu mentalitatea am câştigat Wimbledonul.”

Va fi foarte greu de reintrat în ritm

Crede că pentru toţi jucătorii revenirea pe teren va fi foarte grea şi absenţa meciurilor oficiale va fi resimţită din plin. “Va fi foarte greu acum pentru orice sportiv. Cea mai lungă pauză a mea înainte a fost de 3-4 săptămâni şi mi-a fost foarte greu (n.r. – când a revenit în competiţie). Pierzi ritmul, pierzi concentrarea… apoi fizic, dacă nu faci nimic o săptămână ţi-ai pierdut jumătate de an.

Contează enorm că nu am avut meciuri oficiale. Poţi să te antrenezi un an, câte cinci ore pe zi, dacă nu joci un meci oficial, atunci când intri pe teren eşti out… adică nu eşti deloc în meci. E foarte mare diferenţa”

Nu regretă perioada de pauză

Paradoxal, deşi îi va fi foarte greu să reintre în ritm, Halep nu regretă perioada de pauză. Dimpotrivă, consideră că i-a oferit posibilitatea de a vedea cum e să trăieşti trei luni fără să pleci nicăieri.

“Pentru mine perioada asta a fost ideală pentru că am simţit cum e să trăieşti acasă trei luni fără să pleci nicăieri. Fără avioane, fără hoteluri, fără nimic-nimic. Mi-am făcut exerciţiile acasă, am mai tras şi chiulul pentru că mi-am permis… ştiind că nu vom juca până în august şi am zis că e timp.

A putut admira natura

Am norocul să stau în pădure şi de la zi la zi înverzeau copacii. Şi acum am realizat că niciodată nu am stat acasă să văd cum se face primăvară, să văd armonia asta frumoasă. Am văzut pentru prima oară cum se desfăşoară natura… e incredibil. Acum îmi dau seama că au fost nişte ani, nu grei, dar într-o viteză permanentă. Am fost pe viteză şi tot timpul blocam tot”.

ADVERTISEMENT