Sporturi

Simona Halep a vorbit despre sezonul de iarbă! Ce planuri are pentru Wimbledon: “Este un an «chill»”

06.06.2019 | 15:39
Simona Halep a vorbit despre sezonul de iarba Ce planuri are pentru Wimbledon Este un an chill

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală de la Roland Garros 2019. Campioana noastră a fost învinsă în două seturi de Amanda Anisimova, scor 2-6, 4-6 și nu a putut să își apere “coroana” obținută în 2018. Pentru Simona Halep urmează sezonul de iarbă și spune că abordează cu încredere viitoarele turnee și că este un an mai relaxant pentru ea, fără stres. 

Simona Halep a vorbit despre sezonul de iarbă: “Nu va fi nicio presiune”

Campioana noastră a spus că este obișnuită cu trecerea pe iarbă și că va face tot posibilul să fie pregătită 100% pentru Wimbledon: “Este deja al 7-lea an în care vin de pe zgură pe iarbă. M-am obișnuit, pentru fiecare este aceeași rutină. Nu voi face nimic special. O să mă pregătesc cât de bine pot pentru Wimbledon. Nu va fi nicio presiune. Acest an este unul chill. Tenisul nu se opreşte aici. Merg să mă obişnuiesc cu iarba. Am cerut wildcard la Eastbourne, ăsta este planul în acest moment”  

Simona Halep este împăcată cu eliminarea de la Roland Garros 2019 și spune că va merge cu o atitudine pozitivă la celelalte turnee: “Cred că atitudinea pozitivă mă va ajuta în turneele viitoare. Nu sunt negativistă, sunt un pic dezamăgită. Mă simt bine, mâine e o nouă zi și sunt sigură că mai pot să câștig turnee de Grand Slam” 

Amanda Anisimova este o surpriză uriașă a acestui turneu. Simona Halep a lăudat-o pe americancă la conferința de presă și crede că poate ajunge una dintre jucătoarele de top: “Mă așteptam să joace bine. Are doar 17 ani, are o dorință fantastică. Eu nu am jucat atât de bine, poate am lăsat-o prea mult să își facă jocul, dar ea a evoluat foarte bine pe teren și o felicit. Amanda poate fi o mare jucătoare. Astăzi am văzut cum joacă. Are o șansă și cred că va fi foarte curând în top pentru că vede foarte bine jocul, știe ce are de făcut” 

Simona Halep a vorbit despre sezonul de iarbă! Ce planuri are pentru Wimbledon Este un an «chill»
Simona Halep a vorbit despre sezonul de iarbă! Ce planuri are pentru Wimbledon Este un an «chill»

“Barty are o șansă bună să câștige turneul”

Simo a dat și pronosticuri pentru semifinalele competiției, fiind de părere că Ashley Barty are o șansă mare să ridice trofeul: “Nimic nu mă mai surprinde la tenis. Dacă ar fi să aleg…este greu. Barty are o șansă bună, este foarte talentată, simte bine mingea. Are jocul să câștige. Konta a câștigat pentru prima dată meciuri la Roland Garros și totul este posibil. Celelalte două sunt adolescente și oricând se poate repeta povestea din 2017”

Simona Halep a vorbit despre sezonul de iarbă! Ce planuri are pentru Wimbledon Este un an «chill»
Simona Halep a vorbit despre sezonul de iarbă! Ce planuri are pentru Wimbledon Este un an «chill»

Simona Halep are 3 finale la Roland Garros și a reușit să câștige o singură dată trofeul, în 2017. Pentru campioana noastră urmează o perioadă de pauză și apoi turneul de la Eastbourne. Următorul Grand Slam este Wimbledon, care va începe pe 1 iulie.

  • 17 ani are Amanda Anisimova
  • 1 turneu de Grand Slam a obținut Simona Halep în carieră (2018 la Roland Garros)