Sport

Simona Halep, interviu-eveniment despre scandalul de dopaj: „A fost un șoc! Nu e corect să stau opt luni fără să fiu judecată”. Reacția lui Patrick Mouratoglou

Simona Halep a vorbit pentru site-ul lui Patrick Mouratoglou despre scandalul de dopaj în care a fost implicată, recunoscând că a fost șocată la aflarea verdictului.
27.04.2023 | 22:50
Simona Halep interviueveniment despre scandalul de dopaj A fost un soc Nu e corect sa stau opt luni fara sa fiu judecata Reactia lui Patrick Mouratoglou
Simona Halep a vorbit pentru site-ul lui Patrick Mouratoglou despre scandalul de dopaj. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
27-04-2023
19:50

Reacția lui Patrick Mouratoglou după interviul Simonei Halep

Patrick Mouratoglou a reacționat imediat după interviul Simonei Halep, postând un mesaj de susținere pentru româncă, pe rețelele de socializare, în care cere o audiere rapidă, pentru a-și putea susține cazul.

„Meriți o audiere rapidă pentru a-ți putea expune cazul și a fi judecată”, a fost mesajul postat de Patrick Mouratoglou pe contul personal de Instagram.

Simona Halep a povestit că Patrick Mouratoglou a fost prima persoană pe care a anunțat-o de scrisoarea primită, când a fost testată pozitiv la controlul doping: „Este cu adevărat cel mai mare test din viaţa mea şi din cariera mea. Am putut conta în această provocare pe sprijinul lui Patrick, antrenorul meu, primul căruia i-am trimis un mesaj pentru a mă asigura că am înţeles scrisoarea care mi-a fost trimisă când am fost înştiinţată de testul pozitiv”.

Sportiva româncă a vorbit pentru Tennis Majors, site deținut de Patrick Mouratoglou, antrenorul ei, despre cât de greu îi este să nu joace tenis și cum a trăit vestea că a fost depistată pozitiv la testul de doping.

Simona Halep a vorbit pentru site-ul lui Patrick Mouratoglou despre scandalul de dopaj

Simona Halep a vorbit despre scandalul de dopaj în care este implicată, mărturisind că a fost șocată la aflarea veștii, mai ales că aceasta verifică întotdeauna conținuturile suplimentelor pe care le ia: „Nu știu cum sunt pentru că situația a fost foarte grea.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere emoțional, este greu. Stresul este imens, pentru că nu am crezut că voi întâmpina vreodată o situație ca aceasta. M-am opus întotdeauna dopajului, fiind un mare susținător al sporturilor curate. Așa că la început nu știam cum să abordez această situație.

În timp, am încercat doar să rămân calmă și, de fapt, mă simt încrezătoare pentru că știu că sunt curată și nu am luat nimic, știind că este interzis. Adică o substanță nocivă. Mă face să mă simt un pic mai bine, dar încerc să gestionez situația cât mai mult posibil”.

ADVERTISEMENT

„Am vrut să rămân în tăcere până când cazul ar fi fost rezolvat. Nu am vrut să vorbesc pentru că a fost foarte emoțional. Și, de fapt, nu am putut să o gestionez foarte bine. Dar acum simt nevoia să vorbesc în public, în fața susținătorilor mei, fanilor și publicului, pentru că sunt sigură că vor să știe de ce durează atât de mult și am simțit cu adevărat nevoia să fac asta.

De aceea sunt aici astăzi. Nu am luat cunoștință de nicio substanță interzisă. Sunt un susținător puternic al sporturilor curate și m-am opus întotdeauna dopajului.

ADVERTISEMENT

A fost un șoc. Nu știam cum să abordez situația. Nu știam ce este roxadustatul. N-am auzit niciodată despre el înainte. Am căutat puțin pe internet să aflu ceva despre el. Am înțeles că este o substanță interzisă mare”, a mai spus Simona Halep.

  • 31 de ani are Simona Halep

„Am fost mereu atentă să verific conținutul suplimentelor pe care le iau!”

„Am fost mereu atentă să verific toate componentele suplimentelor pe care le iau, pentru a mă asigura că totul este autorizat. Nu aveam nicio pistă la început despre unde provenea această substanță. Și apoi am vrut să întreb experții să-mi explice cum s-a întâmplat asta și de unde a venit.

ADVERTISEMENT

Așa că, după multă muncă, au descoperit că exista o contaminare, o contaminare a suplimentelor, și de aceea cantitatea era atât de mică în corpul meu. O contaminare apare atunci când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care îl vinde face o greșeală și există o cantitate foarte mică de substanță care nu ar trebui să fie acolo.

Experții au lucrat mult pentru a găsi motivul acestei contaminări și au descoperit că suplimentul era contaminat. Mă antrenez din greu pentru a fi pregătită să joc tenis din nou cât mai curând posibil”, a continuat Simona Halep.

„Sunt foarte recunoscătoare pentru susținerea pe care am primit-o de la familia și prietenii mei, dar și de la ceilalți jucători de tenis, inclusiv rivalii mei, care mi-au transmis mesaje de încurajare și sprijin.

Îmi doresc cu adevărat să-mi continui cariera în tenis și să concurez la cel mai înalt nivel, însă acest caz a fost un obstacol enorm pentru mine. Sper că această situație se va rezolva cât mai curând posibil și că voi putea reveni pe teren fără restricții sau sancțiuni.

Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și care continuă să o facă, și sper că voi putea să le ofer înapoi o performanță demnă de așteptările lor”, a mai spus Simona Halep.

Simona Halep: „Nu e corect să petrec opt luni fără măcar să fi fost judecată de Tribunal”

Sportiva din România a vorbit și despre pașii pe care i-a urmat în încercarea de a-și demonstra nevinovăția și de a putea reveni cât mai repede în activitatea competițională.

„Am trimis dovezile la ITF , însă ei le-au respins. Le-am trimis în decembrie, când am început să-mi pregătesc apărarea. ITF le-a respins. Întrucât ITF le-a negat, singura șansă de a fi soluționat acest caz era să merg la tribunal pentru a avea o audiere despre cazul meu și să prezint toate dovezile că testul meu pozitiv a fost contaminat. 

Aveam o mare speranță că pot merge la Tribunal pentru a avea o audiere și apoi aș fi știut dacă pot juca Indian Wells sau nu. Audierea din 28 februarie nu a avut loc, deoarece ITF a solicitat mai mult timp pentru a face teste suplimentare. 

Audierea a fost amânată pentru 24 martie. Apoi, ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord cu asta pentru că, după cum spune regula, un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să obțină o audiere rapidă. Totul durează atât de mult. Am cerut ITF să-mi ridice sancțiunea pentru a putea juca, dar au refuzat”, a spus fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon. 

Am fost anunțată în octombrie că testul meu de urină din august a fost pozitiv. De atunci, am făcut 10 teste la rând și toate au fost negative. Au fost probe de sânge și urină în același timp. 

Următorul pas va fi o audiere programată la sfârșitul lunii mai, pe 28, dar este o estimare fragilă, pentru că ITF a spus că s-ar putea anula. Dacă vor face asta, vor fi trecut aproape opt luni de când am fost suspendată provizoriu pentru prima dată și cred că nu e corect să petrec opt luni fără măcar să fi fost judecată de Tribunal”, a încheiat Simona Halep.

  • 26 este locul pe care Simona Halep îl ocupă în prezent, în ierarhia WTA
ADVERTISEMENT