Sport

Simona Halep, la un pas să renunțe la tenis: „Nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului”. Rolul lui Patrick Mouratoglou

Simona Halep, numărul 19 în clasamentul WTA, a dezvăluit că a fost foarte aproape să se retragă din tenis și să își întemeieze o familie alături de Toni Iuruc.
23.05.2022 | 09:36
Simona Halep la un pas sa renunte la tenis Nu mai vedeam luminita de la capatul tunelului Rolul lui Patrick Mouratoglou
Simona Halep este favorita numărul doi la turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Sursă foto: Getty Images
ADVERTISEMENT

Simona Halep a vorbit pentru CNN înainte de meciul din primul tur de la Roland Garros împotriva lui Nastasja Schunk.

Simona Halep a vrut să se retragă după ultima accidentare: „Nu am știut cum să o gestionez”

Simona Halep a fost sinceră și a explicat momentele grele prin care a trecut în ultimele luni, ceea ce aproape a împins-o să ia o soluție radicală.

ADVERTISEMENT

„Am fost foarte aproape de retragere, pentru că m-am confruntat cu cea mai serioasă accidentare a carierei! Nu am știut cum să o gestionez, eram speriată și aveam încrederea scăzută, deoarece mă temeam că nu mai rezist fizic”.

COVID-19 a fost un motiv în plus pentru jucătoarea din România să se retragă, mai ales că se temea destul de mult de acest virus: „A fost și pandemia, bulele de la turnee și chiar am suferit. Nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului”.

ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou a făcut-o pe Simona Halep să se bucure din nou de tenis: „El mi-a reaprins focul interior foarte repede”

Fostul antrenor al Serenei Williams, Patrick Mouratoglou este cel care a putut să pună din nou pe picioare și să fie mai motivată ca oricând să câștige încă un turneu de Grand Slam și să revină în top 10.

„El mi-a reaprins focul interior foarte repede! Nu mă așteptam, pentru că nu sunt atât de deschisă cu oamenii și am greu încredere în cineva. Dar atunci, când am încredere, pot face schimbări!”.

ADVERTISEMENT

Iar Simona știe că noile metode de pregătire și ceea ce face acum pe teren o poate duce departe: „Metodele sale și modul în care vorbește cu mine mă fac să fiu mai profesionistă decât înainte. Muncind zilnic, cred că am șanse să revin în top”.

Simona Halep se gândea deja la o familie cu Toni Iuruc și la un copil, însă acum nici nu vrea să se mai gândească la retragere: „Credeam că voi termina cu tenisul la 30 de ani și voi avea copii și familie, dar m-am înșelat. Iar acum nu vreau să mă opresc. Vreau să mai joc câțiva ani!

ADVERTISEMENT

Nu am o explicație pentru asta. Dar începe a doua parte a carierei mele și mă simt încrezătoare, am oameni extraordinari lângă mine”, a declarat jucătoarea pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT