Sporturi

Simona Halep, accidentată! Se retrage de la Wuhan?

24.09.2018 | 11:00
Simona Halep accidentata Se retrage de la Wuhan

Cu cine joacă Simona Halep în turul secund la Wuhan 2018. Liderul mondial din WTA va avea o misiune foarte dificilă în China, încă din turul doi. Sportiva noastră o va întâlni pe nimeni alta decât Dominika Cibulkova, locul 31 WTA. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Wuhan accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Dominika Cibulkova, în vârstă de 29 de ani, a trecut în turul inaugural la Wuhan de Monica Niculescu, care a primit vestea că poate evolua pe tabloul principal de abia ieri seară, după ce Magdalena Rybarikova a anunţat că se retrage din competiţia organizată în China. Cibulkova s-a impus la capătul unui meci care a durat o oră şi 29 de minute de joc, scor 6-4, 6-3.

Totuşi, participarea Simonei Halep este pusă sub semnul întrebării. Românca a declarat că a simţit dureri în zona lombară în timpul antrenamentului de duminică, efectuat cu Petra Kvitova. “Nu ştiu de ce s-a întâmplat. Au fost 24 de ore dificile, speră să fiu pregătită mâine”, a afirmat Simona Halep la conferinţa de presă susţinută la Wuhan.

Cu cine joacă Simona în turul secund la Wuhan 2018! Halep, accidentată! Se retrage?

Care este adversara Simonei Halep în turul doi la Wuhan 2018. Românca din fruntea clasamentului mondial nu va avea o misiune uşoară chiar dacă pleacă din pole-position în primul său meci la Wuhan. Simona şi Dominika s-au mai întâlnit până în prezent de 6 ori, slovaca fiind la conducere 4-2. Ultima lor partidă a avut loc la turneul final din Singapore în anul 2016, când Cibulkova a ieşit chiar învingătoare în marea finală.

Liderul mondial s-a impus în faţa slovacei doar pe zgură, în 2016, în marea finală de la Madrid, scor  6-2, 6-4, şi la Brusells în 2012, scor 0-6, 6-4, 6-3. În primul tur, Simona Halep beneficiază de manşă liberă, însă în optimile de finală, românca ar putea da piept cu cea care o elimina încă din turul secund de la Wuhan anul trecut, Daria Kasatkina. Sportiva noastră va avea alături un nou membru la Wuhan, în lipsa antrenorului Darren Cahill, pe William Birău, sparring-partner-ul jucătoarelor noastre din echipa de Fed Cup a României. Dacă va obţine anul acesta un rezultat bun aici, Halep se poate distanţa şi mai mult faţă de ocupanta locului secund, daneza Caroline Wozniacki, în faţa căreia are oricum un avans de peste 2000 de puncte.

Tags: