Sport

Simona Halep, adversar de calibru în sferturi la WTA Madrid. S-a stabilit ora de start

Simona Halep are un parcurs foarte bun la WTA Madrid, turneu pe care l-a câștigat în două rânduri, dar în sferturile de finală va avea în față un adversar de temut.
03.05.2022 | 22:08
Simona Halep adversar de calibru in sferturi la WTA Madrid Sa stabilit ora de start
Simona Halep are un parcurs foarte bun la WTA Madrid, turneu pe care l-a câștigat în două rânduri, dar în sferturile de finală va avea în față un adversar de temut. Sursă foto: EPA-EFE/EMILIO NARANJO
ADVERTISEMENT
03-05-2022
19:08

Halep - Jabeur se joacă de la ora 13:00

Simona Halep, locul 21 WTA, şi Ons Jabeur din Tunisia, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 8, vor evolua, miercuri, 4 mai, în sferturile de finală de la WTA Madrid.

Partida este prima de pe arena Manolo Santana și va începe la ora 13:00.

Campioana noastră a trecut în optimi după un meci extrem de solid de americanca Cori Gauff, scor 6-4, 6-4.

Adversar dificil pentru Simona Halep în sferturi la WTA Madrid

Pentru Simona Halep urmează un examen extrem de dificil, deoarece o va avea ca adversar în sferturile de finală de la WTA Madrid pe tunisianca Ons Jabeur, cap de serie numărul 8 și locul 10 WTA. Partida se va disputa, cel mai probabil, miercuri, 4 mai.

ADVERTISEMENT

Africanca a trecut în optimi de elevețianca Belinda Bencic, favorită 11, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-2, după aproape două ore, într-un meci care a fost întrerupt înaintea decisivului din cauza ploii care a căzut în capitala Spaniei.

La finalul întâlnirii, Jabeur a glumit pe seama faptului că ar putea să o întâlnească pe Halep în faza următoare. ”Sper că Simona și Coco vor juca 5 ore. Am văzut-o pe Simona jucând foarte bine.

ADVERTISEMENT

Vreau să vă reamintesc că Simona a câștigat împotriva Paulei Badosa, care este din Spania, așa că dacă o voi întâlni pe Simona trebuie să mă susțineți pe mine”, a spus tunisianca de 27 de ani.

Avantaj la meciurile directe pentru Halep

Simona Halep și Ons Jabeur s-au întâlnit de trei ori în circuitul WTA și jucătoarea noastră conduce la general cu scorul de 2-1. Primul joc a avut loc în 2018, în turul 1 de la Beijing, iar Halep s-a retras după ce adversara a câștigat primul set cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Românca și-a luat revanșa doi ani mai târziu în turul secund de la Dubai, atunci când s-a impus într-un meci pasionant cu 1-6, 6-2, 7-6 (7) și astfel și-a deschis drumul spre marele trofeu din capitala Emiratelor Arabe Unite.

Ultimul duel a avut loc anul acesta, tot la Dubai, iar Simona Halep a câștigat meciul din sferturile de finală cu 6-4, 6-3, înainte de a pierde apoi în semifinale, în fața letonei Jelena Ostapenko.

ADVERTISEMENT

Acesta este primul turneu la care Simona Halep este însoțită de noul său antrenor, Patrick Mouratoglou. Cei doi au o relație specială și asta s-a văzut și după succesul cu Paula Badosa din turul secund de la WTA Madrid.

ADVERTISEMENT