Sport

Simona Halep și Sorana Cîrstea joacă în optimile de finală la Australian Open 2022. S-au stabilit orele de start

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open, după victoria din meciul cu Danka Kovinic, scor 6-2, 6-1 şi îşi ştie următoarea adversară.
23.01.2022 | 07:40
Simona Halep si Sorana Cirstea joaca in optimile de finala la Australian Open 2022 Sau stabilit orele de start
ADVERTISEMENT
23-01-2022
05:41

Halep - Cornet se joacă la 4 dimineața

Organizatorii au stabilit programul zilei de luni, 24 ianuarie, de la Australian Open 2022, și orele la care se vor disputa jocurile.

Astfel, întâlnirea din optimi dintre Simona Halep și Alize Cornet este a doua pe Rod Laver Arena și nu va începe mai devreme de la ora 04:00. Înainte va avea loc partida Danielle Collins – Elise Mertens.

Meciul Sorana Cîrstea – Iga Swiatek se va juca luni dimineață, nu mai devreme de ora 08:30. Întâlnirea este ultima programată de Margaret Court Arena. Înainte se mai joacă un meci de dublu feminin, unul de dublu mixt și optimea masculină dintre Maxime Cressy și Daniil Medvedev.

22-01-2022
04:34

Ce a spus Alize Cornet după calificarea în optimi

La scurt timp după calificarea în optimile de finală, Alize Cornet a oferit o prima reacţie, pe teren. Jucătoarea din Franţa a reuşit performanţa chiar în ziua în care a împlinit 32 de ani.

“A fost un meci al supraviețuirii. Nu aveam nevoie de asemenea căldură australiană, e brutală. Când joci în asemenea condiții, e doar despre supraviețuire. Nu pot să cred că am câștigat acest meci.

Am fost 4-6, 1-4 și nu găseam soluții. Ea juca extraordinar, dar m-am agățat de acest meci și sunt foarte fericită.

Sunt în optimi după 13 ani! Între timp, am învățat că trebuie să muncesc în continuare, să iubesc tenisul. A fost atât de greu ultima dată când am fost în optimi aici. Azi e ziua mea, am uitat să vă spun”, a spus Alize Cornet.

Simona Halep şi-a continuat parcursul foarte bun de la Australian Open 2022, unde a ajuns în optimile de finală. În turul 3, românca a învins-o pe Danka Kovinic, scor 6-2, 6-1, iar acum se pregăteşte de următoarea adversară.

Cine este adversara Simonei Halep din optimile de finală de la Australian Open 2022

În optimile de finală de la Australian Open 2022, Simona Halep se va duela cu Alize Cornet, jucătoare care a obţinut calificarea după victoria în meciul cu Tamara Zidansek, scor 4-6, 6-4, 6-2.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge în optimile de finală de la Australian Open 2022, Alize Cornet le-a învins pe Viktoria Tomova, Garbine Muguruza (cap de serie numărul 3) şi Tamara Zidansek (cap de serie numărul 29).

Alize Cornet are 32 de ani şi ocupă locul 61 în clasamentul WTA. Jucătoarea din Franţa şi-a egalat cea mai bună performanţă din carieră, la Australian Open, după calificarea în optimi, fază pe care a mai atins-o în 2009.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Simona Halep şi Alize Cornet, din optimile de finală de la Australian Open 2022, se va juca luni. Organizatorii vor anunţa duminică ora de start a partidei.

Simona Halep, o victorie în cele patru meciuri cu Alize Cornet

Simona Halep şi Alize Cornet s-au duelat de patru ori până în prezent, însă ultimul meci direct s-a disputat în urmă cu aproape şapte ani, în 2015, la WTA Madrid.

ADVERTISEMENT

Prima confruntare directă a avut loc în 2011, la WTA Monterrey, când Alize Cornet a învins-o pe Simona Halep, în turul 1, scor 7-5, 6-1.

Doi ani mai târziu, în 2013, Simona Halep a învins-o pe Alize Cornet în Turneul Campioanelor de la Sofia, scor 6-4, 6-4, în Grupa Serdika. Fostul număr 1 mondial a câştigat atunci turneul disputat în capitala Bulgariei.

ADVERTISEMENT

În 2014, la WTA Dubai, Alize Cornet a obţinut a doua victorie în meciurile cu Simona Halep, după ce franţuzoaica a profitat de retragerea adversarei la scorul de 6-1, 1-1. La acest turneu, Cornet a ajuns până în finală, după ce a învins-o pe Serena Williams în semifinale, însă Venus Williams şi-a revanşat sora şi a câştigat trofeul.

Ultimul meci direct dintre Simona Halep şi Alize Cornet s-a jucat în 2015, la WTA Madrid. Românca, cap de serie numărul 2, era învinsă în turul 1, scor 6-7(6), 3-6.

Simona Halep este pentru a şaptea oară în optimile Australian Open

Simona Halep a ajuns la cea de-a şaptea calificare în optimile de finală de la Australian Open. Românca a atins această fază, prima oară, în 2014, când a învins-o pe Jelena Jankovic şi a ajuns în sferturi, unde s-a şi oprit.

La următoarea ediţie, Simona Halep a eliminat-o pe Eugenie Bouchard în optimi, dar a fost din nou învinsă în sferturi. În 2018, când a ajuns până în finală, fostul număr 1 mondial se impunea în faţa lui Naomi Osaka, în optimi.

O singură dată a pierdut Simona Halep în optimile de finală de la Australian Open, în 2019, când era învinsă de Serena Williams. În 2020, când s-a oprit în semifinale, românca a dispus, în optimi, de Elise Mertens, iar în 2021, când a fost eliminată în sferturi, a învins-o pe Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT